S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

5 akcií, které lze nyní podle Wall Street výhodně koupit

Wall Street je domovem NYSE a NASDAQU, který se postupem času stal synonymem pro celý americký akciový trh. Proto se také upíná pozornost na tzv. ‚‚analytiky z Wall Street", kteří využívají své odbornosti a zkušeností k zveřejňování nejrůznějších predikcí, ty poté porovnávají s čtvrtletními výsledky společností a následně doporučují k nákupu vybrané akcie. Podívejme se tedy na výběr 5 akcií, které jsou v tuto chvíli výhodnou koupí.

 

1. Nio $NIO-0.4% 

roční vývoj ceny akcie Nio, zdroj: Google

První z hrstky čínských akcií elektromobilů (EV) na tomto seznamu je společnost Nio. Ta v loňském roce prošla velkým vývojem. Během lednové býčí rallye v oblasti spekulativních technologií dosáhly akcie Nio nejvyšší hodnoty téměř 67 USD za akcii, ale od té doby klesly na úroveň 25,67 dolarů.

Tento velký pokles o přibližně 60 % od svého vrcholu rozhodně neukazuje správným směrem. Wall Street však zůstává vůči této společnosti býčí. Průměrná cílová cena investorů je totiž o 129 % vyšší než její současná cena. 

Velká část tohoto býčího nadšení investorů souvisí se fundamenty společnosti. Nio ve své nedávné zprávě o výsledcích hospodaření zdvojnásobila své tržby a zvýšila svůj podíl na trhu v porovnání se svými konkurenty. Vzhledem k tomu, že trh s elektromobily v Číně nadále roste a střední třída přechází na elektromobily, má tato společnost před sebou solidní budoucnost. Ačkoli zatím není zisková, analytici vidí ziskovost na obzoru - což z této společnosti činí potenciální stroj na peněžní toky již za několik let.

2. Li Auto $LI-3.4% 

roční vývoj ceny akcie Li Auto, zdroj: Google

Dalším čínským výrobcem elektromobilů je společnost Li Auto, na kterou má Wall Street podobný názor. Tato společnost se stejně jako její kolegové prosazuje na čínském trhu s elektromobily. Během poslední čtvrtletní zprávy o hospodaření společnosti Li vykázala více než 25 000 dodávek svého modelu Li ONE, což představuje 190% meziroční nárůst (YOY).

Stejně jako její kolegové, ani Li zatím není ziskový. Přesto je současná ztráta společnosti zanedbatelná, což mnohé analytiky vede k názoru, že ziskovost by mohla být na pořadu dne v roce 2022. V takovém případě by společnost Li mohla vystřelit na vyšší hodnoty, což by vedlo k velmi silným předpovědím cílových cen pro tuto akcii.

Li Auto, která pokračuje ve své silné poptávkové trajektorii, dodala minulý měsíc 12 268 vozů Li ONE, což představuje meziroční nárůst o 128,1 %. Po oznámení tohoto působivého čísla cena akcií LI vyskočila o 10 % a v současné době se obchoduje těsně pod 30 USD za akcii. Násobek ocenění společnosti však zůstává nižší než u mnoha jejích konkurentů, což vede k očekávání, že by tyto akcie mohly růst, pokud se na trh vrátí býčí nálada.

3. XPeng $XPEV-3.6% 

roční vývoj ceny akcie XPeng, zdroj: Google

Třetí čínskou akcií elektromobilů na seznamu je XPeng. Stejně jako Nio a Li byly i akcie XPEV v roce 2021 silně zasaženy, zejména v první polovině roku. Tento pokles však má jen málo společného s finančními výsledky společnosti. V souladu s tím zůstává Wall Street vůči těmto akciím velmi býčí.

Průměrná cílová cena společnosti je nyní přibližně o 45 % vyšší než její současná cena. Vzhledem k tomu, že se jedná o vysoce růstovou EV akcii se sídlem v Číně, očekává se, že výsledky této společnosti by v dalších čtvrtletích mohly být ještě lepší, než jaké společnost vykazovala doposud. 

XPeng navíc nabízí tři modely: sportovní sedan P7, rodinný sedan P5 a SUV G3. V roce 2021 dodala 98 155 vozů, což bylo o 263 % více než v roce 2020. Minulý měsíc uspokojil poptávky po 12 922 elektromobilech, čímž překonal společnosti Li Auto i Nio.

Důvodem, proč zůstat optimistický ohledně jeho vzestupné dynamiky, je expanze společnosti XPeng na mezinárodní trh. V roce 2022 začne prodávat tyto tři modely a nové SUV G9 v Nizozemsku, Švédsku a Dánsku. Vzhledem ke skvělým čtvrtletním výsledkům by tržby společnosti mohly do konce letošního roku dosáhnout 6,06 miliardy dolarů.

4. Nvidia $NVDA+3.5% 

roční vývoj ceny akcie Nvidia, zdroj: Google

Navzdory masivnímu nedostatku čipů na trhu byla společnost Nvidia v roce 2021 jednou z nejvýkonnějších akcií. Vzrostla o téměř 125 % a v současné době se obchoduje za rozumnou hodnotu 264 dolarů za akcii. Od svého listopadového vrcholu však akcie NVDA vykazují poměrně silný sestupný trend. V současné době si investoři mohou akcie tohoto prvotřídního výrobce čipů pořídit s 20% slevou oproti jejich vrcholu.

Přesto Wall Street považuje tyto akcie za silnou nákupní příležitost, protože tento nedávný propad je příležitostí k růstu, kterou Nvidia potřebuje. Tato společnost je průkopníkem ve výrobě grafických procesorů (GPU) pro rychle rostoucí odvětví, jako jsou hry, datová centra, umělá inteligence a elektromobily.

Očekává se, že po této korekci by se akcie NVDA mohly v roce 2022 dostat až na 400 dolarů za akcii. Zajímavé je, že část jejího růstového potenciálu je spojena se společností Nio, protože Nvidia bude dodávat čipy pro model Nio ET7 Sedan. Kromě toho je tato společnost zásadní pro růst odvětví metaverse, protože poskytuje základní infrastrukturu.

Společnost Nvidia uvedla 4. ledna na trh svůj software Omniverse, který se již stal její nejrychleji rostoucí součástí. Za přístup k této platformě metaverza může od svých uživatelů vybírat až 1 000 dolarů. Na základě úspěchu metaverse tak mohou investoři v roce 2022 očekávat od společnosti Nvidia obrovské výnosy.

Dalším důvodem k výnosům může být i intervence Nvidie ve virtuální realitě: Díky virtuální realitě vyletí těchto pět akcií vzhůru.

5. Marvell Technology Group $MRVL+2.8% 

roční vývoj ceny akcie Marvell Technology Group, zdroj: Google

Dalším výrobcem čipů na tomto seznamu je společnost Marvell Technology, která rovněž představuje skvělou příležitost "buy the dip". Za poslední měsíc se MRVL propadl o 7,3 % a díky načasování korekce zůstává jedním ze silných nákupů na tomto seznamu.

Tato polovodičová společnost se sídlem v Delaware má působivé portfolio produktů. Vyrábí čipy pro datová centra, bezdrátové sítě a automobilový průmysl. V roce 2021 společnost Marvell těžila z rostoucí poptávky po svých paměťových a síťových čipech v těchto odvětvích.

Podle nedávné zprávy za 3. čtvrtletí tato společnost zaznamenala 61% meziroční nárůst čistých tržeb, které dosáhly 1,2 miliardy dolarů. Tržby ze segmentu datových center meziročně vzrostly o 109 % a zisk na akcii (EPS) meziročně vzrostl o 72 % na 43 centů. Marvell Technology navíc očekává, že ve čtvrtém čtvrtletí roku 2022 dosáhne čistých příjmů ve výši 1,32 miliardy dolarů.

Marvell není mezi investory tak oblíbená jako Nvidia nebo AMD. Má však potenciál být v příštích letech velmi konkurenceschopná. Růst tržeb této společnosti bude navíc pravděpodobně tažen novými produkty, které povedou k získání tržního podílu.

Upozornění: Autorem analýzy je Chris MacDonald, nejsem profesionální investor. Nejedná se o investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

fun fact, zkratku NASDAQ znamená: National Association of Securities Dealers Automated Quotation :D, nemusíte mi děkovat

tak... a přesně proto jsem to do perexu nedával 😀😀

vůči investování do elektromobility jsem skeptický, o to více pokud se jedná o čínské firmy 😅

Poslední dobou vídám $NVDA+3.5% na každým kroku 😀

přesně :D, jen je škoda, že jsem si ji nevšimnul před pár lety, to mohl být profit