S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Nadprůměrný měsíční plat v podobě pasivního příjmu? Stačí vám investovat do této společnosti a chvíli počkat

Články o pasivním a dividendovém výprodeji se zde stále těší velké oblibě. Rád tedy vyrovnám misky vah nabídka/poptávka a dodávám další zajímavou možnost. Jsou společnosti, které mají potenciál pro investora v podobě zisku z dividend i z růstu. Ideální je tedy zainvestovat do takovýchto titulů včas. Taková situace se navíc právě objevila.

 

Akciový trh prochází cykly. A přestože je bolestivé sledovat, jak vaše grafy den po dni krvácí červenou barvou, je důležité udržet si dlouhodobý pohled na své investice a držet si směr. Tato strategie však funguje pouze v případě, že investujete do kvalitních podniků, které mohou přežít periodický pád trhu. Jedním z takových kvalitních podniků je přední americká energetická společnost NextEra Energy $NEE-0.4% 

 

NextEra Energy má největší kapacitu obnovitelných zdrojů energie ze všech severoamerických provozovatelů. Investice půl milionu korun do této společnosti po pěti letech pravděpodobně vygeneruje více než třicet tisíc pasivního dividendového příjmu, nehledě na případné zhodnocení ceny. Zde se dozvíte, co dělá z NextEra Energy skvělou dividendovou akcii, kterou můžete nyní koupit.

Vydělávejme pomalu, ale hodně: Tyto akcie mohou extrémně zvýšit váš pasivní příjem

Po zvýšení dividendy v roce 2021 se NextEra Energy stala jednou z nejnovějších společností, které si vysloužily prestižní místo na seznamu dividendových aristokratů. Dividendovým aristokratem se rozumí součást indexu S&P 500, která vyplácí a každoročně zvyšuje dividendu po dobu nejméně 25 po sobě jdoucích let. NextEra Energy je jednou ze tří společností s dividendovým aristokratem, dalšími dvěma jsou Consolidated Edison a Atmos Energy, což jsou mnohem menší společnosti.

Společnost NextEra Energy je největší americkou energetickou společností podle tržní kapitalizace nikoli proto, že by generovala největší tržby nebo dosahovala největšího zisku, ale proto, že agresivně investovala do obnovitelných zdrojů energie a nyní je o několik let napřed před ostatními energetickými společnostmi v diverzifikaci svého energetického mixu uhlí a zemního plynu.

https://www.youtube.com/watch?v=f9UrbjlGNXk

Na první pohled se může zdát, že ocenění společnosti NextEra Energy je vysoké. Koneckonců tržní kapitalizace společnosti NextEra Energy činí 145,6 miliardy dolarů a její tržby v roce 2021 dosáhly 17,1 miliardy dolarů, zatímco tržní kapitalizace společnosti Duke Energy - jedné z jejích srovnatelných společností - činí 76,3 miliardy dolarů a její tržby v roce 2021 dosáhly 25,1 miliardy dolarů. Akciový trh je však zaměřen na budoucnost. Zajímá se méně o to, jak se společnosti dařilo v minulosti, a více o to, jak se jí bude dařit v příštích desetiletích. A NextEra má v tomto ohledu mnohem lepší pozici než její kolegové.

Hlavní činností společnosti NextEra je Florida Power & Light, která je dceřinou společností NextEra Energy. FPL je největší regulovanou společností v USA a její podnikání je navzdory významným investicím do solární energie vázáno především na zemní plyn. Krása podnikání společnosti NextEra spočívá v tom, že přebytečné zisky společnosti FPL a další dceřiné společnosti Gulf Power (kterou koupila od společnosti The Southern Company v roce 2019) použila na financování rozvoje společnosti NextEra Energy Resources, své pobočky zaměřené na obnovitelné zdroje.

Společnost NextEra Energy očekává, že v roce 2022 zvýší dividendu o 10 % a v letech 2023 až 2024 zvýší upravený zisk na akcii (EPS) o 6 až 8 % ročně. Když to všechno sečteme, získáme diverzifikovanou energetickou společnost se zaměřením na obnovitelné zdroje energie.

Stejně jako u ostatních regulovaných elektrárenských společností je převážná většina podnikání společnosti NextEra vázána na dlouhodobé smlouvy, které zajišťují stabilní příliv finančních prostředků na podporu dividendy. Přesto je hlavní nevýhodou společnosti NextEra to, že její dividendový výnos je nižší než u srovnatelných společností. Pokud se totiž podíváme na 10 největších regulovaných elektrárenských společností v USA podle tržní kapitalizace, zjistíme, že NextEra má druhý nejnižší výnos po PG&E Corp.

Společnost NextEra však svůj výnos více než kompenzuje růstem. V letech 2020 až 2021 společnost NEE postavila více než 9,5 gigawattů (GW) obnovitelných zdrojů energie a projektů skladování energie. I po tomto náporu má společnost NextEra stále nevyřízené projekty v oblasti obnovitelných zdrojů o celkové kapacitě více než 16,6 GW, což je o 25 % více než velikost jejího nevyřízených projektů na konci roku 2020. To znamená, že společnost NextEra uvádí do provozu a dokončuje projekty a zároveň zvyšuje počet nových projektů, což je známkou zrychlujícího se růstu.

"V oblasti obnovitelných zdrojů energie působíme již více než 30 let a máme zkušenosti, zdroje, rozvahu, talent a pokročilé datové kapacity potřebné k realizaci komplexních projektů výroby a integrace obnovitelné energie ve velkém měřítku," uvedl generální ředitel společnosti NextEra Energy Jim Robo na konferenčním hovoru společnosti ke 4. čtvrtletí 2021.

Souhrnně lze říci, že společnost NextEra Energy má trajektorii potřebnou k udržení budoucího zvyšování dividend a růstu svého podnikání, což je důležitější než dosáhnout o procentní bod nebo dva vyššího výnosu než některý z jejích konkurentů.

Vydělávejme pomalu, ale hodně - část druhá: Tyhle dividendové akcie taktéž masivně zvýší váš pasivní příjem

Nejedná se o investiční doporučení. Jde čistě o můj názor na základě analýzy Daniela Foelbera.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Přihlášení do Buliosu

Přihlas se a sleduj své oblíbené akcie, vytvářej portfolio a diskutuj s ostatními


Nemáš účet? Zaregistruj se

Hodně zajímavé :)

Díky 😇

Už jsem se těšil na další tip!

To jsem rád 😁