S&P 500 ^GSPC 5,187.67 +0.00%
Tesla TSLA $174.72 -1.74%
Alphabet GOOG $171.16 -1.05%
Meta META $472.60 +0.93%
Amazon AMZN $188.00 -0.40%
Microsoft MSFT $410.54 +0.29%
Apple AAPL $182.74 +0.19%
Nvidia NVDA $904.12 -0.16%

Ethereum a další 2 web 3.0 kryptoměny, ze kterých budete profitovat

Od webu 3.0 se slibuje decentralizované vlastnictví obsahu, kdy uživatelé vlastní individuální práva k digitálnímu obsahu, který vytvářejí. Už jen kvůli tomu jsou tedy kryptoměny ideální, jejich využití ve webu 3.0 je tedy neoddiskutovatelné. Investoři, kteří se nezaleknou vysokého rizika, které coiny obnáší, by tak měli po těchto kryptoměnách začít pokukovat a zvážit jejich koupy.

Co je vlastně web 3.0? 

https://www.youtube.com/watch?v=nHhAEkG1y2U&ab_channel=WhiteboardCrypto

1. Ethereum $ETHUSD-1.9% 

vývoj ceny Etherea od začátku roku, zdroj: Yahoo Finance

Ethereum je králem decentralizovaných financí (DeFi) a zůstává blockchainem, který je doposud domovem zdaleka největšího počtu aplikací Webu 3.0 a non-fungible tokens (NFT). Vede v počtu kdy vytvořených chytrých kontraktů u všech decentralizovaných sítí a tato pozice se v nejbližší době nezmění.

Ačkoli transakční (gas) poplatky zůstávají v blockchainu Ethereum vysoké, transformace na protokol proof-of-work v roce 2022 by mohla drasticky zvýšit rychlost sítě a snížit výpočetní výkon, který současný protokol proof-of-stake pohlcuje, a uvolnit tak novou trajektorii růstu ekosystému.

Nativní mince tohoto blockchainu, ether (ETH), která je po světoznámém Bitcoinu $BTCUSD-1.3% světovou kryptoměnou číslo 2, má tržní kapitalizaci 350 miliard dolarů.

2. Polkadot $DOTUSD-0.7% 

trend je totožný víceméně u všech coinů, od začátku roku jde cena dolů, zdroj: Yahoo Finance

Polkadot jako vlajkový protokol nadace Web3 Foundation byl dosud klíčovou inovací pro rozvoj internetu nové generace. Tento blokový protokol může paralelně zpracovávat mnoho transakcí na několika dalších řetězcích, což je vlastnost, která zlepšuje jeho škálovatelnost.

Nativní mince Polkadot, DOT, je jednou z nejlepších kryptoměn Webu 3.0, které si nyní můžete koupit. Protokol umožňuje přenosy jakýchkoli dat nebo digitálních aktiv napříč platformami. Ze své podstaty může být blockchain kdykoli automaticky aktualizován, aniž by bylo nutné provádět hard fork pro upgrade jeho funkcí nebo odstranění chyb.

Přirozená poptávka po DOT by měla růst s tím, jak se bude rozšiřovat jeho používání, až se rozroste popularita webu 3.0.

DOT, který je na 12. místě v žebříčku kryptoměn s tržní kapitalizací 17 miliard dolarů, si za poslední týden připsal téměř 9 %, protože ceny kryptoměn získaly dynamiku oživení.

O tomto coinu bylo i napsáno spoustu zajímavých informací v tomto příspěvku: Polkadot a další 2 podhodnocené kryptoměny, na jejichž růstu zbohatnete.

3. Decentraland $MANAUSD-0.9% 

nyní může být správná doba na nákup před možným růstem, zdroj: Yahoo Finance

Decentraland, jedna z nejlepších platforem pro virtuální nemovitosti (metaverse) založená na blockchainu, umožňuje uživatelům vytvářet, vlastnit, využívat a zpeněžovat digitální obsah a aplikace. Jako klíčový prvek webu 3.0 se virtuálním slovům, kde budou lidé pracovat a hrát si, dostalo v uplynulém roce masivní pozornosti firemních uživatelů a ceny virtuálních prostor v roce 2021 prudce vzrostly.

Růst Decentralandu má silnou dynamiku a již nyní zde dochází k uvádění nových produktů a tokenů NFT, které přinášejí novou paletu aktivit, takže oblasti "pozemků" v blízkosti ‚‚pěšího provozu" jsou stále cennější.

Pozemků v metaverzu Decentraland je z principu málo a ceny mohou s rostoucí institucionální poptávkou po virtuálních nemovitostech v roce 2022 dále růst.

MANA, jakožto čistě metaverzální kryptoměna, by měla jako nativní mince Decentralandu získávat na hodnotě s tím, jak po roce 2022 poroste počet uživatelů a transakcí. Platby za pozemky a transakce v rámci platformy se provádějí pomocí mince MANA.

Upozornění: Nejsem profesionální investor, nejedná se o investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @mada_ylam34 má karmu 45 a je členem této skupiny od 02/02/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Za mě super příspěvek

No joo, všichni by hned chtěli Lamba, ale tak to nefunguje 😀. Počkejme si

No bull run jen tak nebude asi, $BTCUSD-1.3% dneska - 7% 🙄

neházejme flintu do žita, ono to přijde 🤷‍♂️

nepříjemné :/, už jsem si myslel, že to pod těch prolomených 40k nepůjde