S&P 500 ^GSPC 5,187.7 +0.13%
Tesla TSLA $177.75 -3.79%
Alphabet GOOG $172.98 +1.85%
Nvidia NVDA $905.08 -1.77%
Microsoft MSFT $409.34 -1.02%
Meta META $468.24 +0.55%
Apple AAPL $182.40 +0.38%
Amazon AMZN $188.74 +0.02%

Pokud ještě nevlastníte tyto dvě akcie ze sektoru elektromobility, tak děláte chybu. Blíží se totiž bull run

Poslední rok není z hlediska elektromobility a jejího vývoje cen na trhu žádná hitparáda, to si pojďme přiznat. Až teda na Teslu, to je ale trošku jiný příběh. Výprodej, který provází EV sektor každopádně není na škodu. Teď může cena akcií odrážet skutečnou hodnotu společností a může poskytnout tak prostor pro bull run. Podívejte se na 2 akcie, na jejichž blížícím se růstu můžete slušně vydělat. 

I když se sektor elektromobility v uplynulém měsíci převážně těšil z růstu, tito dva hráči vyčnívají.

1. Nikola $NKLA-5.4% 

roční vývoj Nikoly, aktuálně se obchoduje okolo 6,7 $ za akcii, zdroj: Google

Výrobce elektromobilů a vozidel na palivové články Nikola si vysloužil svůj díl nadávek, a ne všechny jsou neoprávněné. Investoři však musí odhlédnout od minulosti - dokonce i od její nedávné historie - a zaměřit se na to, co může dokázat v budoucnu, a to stále vypadá slibně.

Tam, kde se Tesla $TSLA-3.8% zaměřuje na sedany a Rivian $RIVN-0.7% na pickupy, SUV a užitkové dodávky, se Nikola nyní soustředí na trh s tahači návěsů. V prosinci dosáhla významného milníku, když dodala čtyři své návěsy Tre zákazníkovi. Nákladní vozidla byla rovnoměrně rozdělena mezi vozidla na baterie a palivové články. Zákazník hodlá letos od Nikoly koupit dalších 100 vozů a výrobce elektromobilů uvádí, že celkem jich dodá 300 až 500.

Ani to však nezabránilo tomu, aby akcie společnosti Nikola v roce 2022 klesly o 35 %. Přesto s víceletou smlouvou o dodávkách se společností Proterra, která bude pohánět návěsy Nikoly od čtvrtého čtvrtletí, s bateriovým elektromobilem Tre, který se kvalifikoval pro kalifornský pobídkový program, a s několika zkušebními objednávkami od komerčních nákladních společností nyní pro výrobce elektromobilů nastává čas show.

Wall Street očekává, že tržby v příštích letech prudce vzrostou a do roku 2026 dosáhnou téměř 5 miliard dolarů, kdy by se také měly stát ziskovými. Vzhledem k tomu, že akcie společnosti jsou stále v depresi, investoři by možná chtěli tohoto býka chytit za rohy už teď.

2. NIO $NIO-3.2% 

za poslední rok NIO odepsalo přes 50 %, zdroj: Google

Vyhlídka společnosti Nio na dosažení slibu nových energetických vozidel, který chce Peking splnit, je poměrně lichotivá. Výroba se sice v posledních měsících zpomalila, protože přetrvávají celosvětové potíže s dodavatelskými řetězci a nedostatek počítačových čipů, ale dodávky nadále překračují meziroční hodnoty v široké škále stylů.

Společnost Nio právě oznámila, že únorové dodávky meziročně vzrostly o 10 % na 6 131 vozidel, což je však méně než 9 650 dodaných elektromobilů v lednu a 10 500 vozidel v prosinci. Většinu dodávek (54 %) tvořila prémiová chytrá SUV ES6, následovaná prémiovým SUV kupé EC6 a ES8. Celkově Nio ke konci února dodalo více než 182 800 vozů.

Společnost Nio by měla být připravena na rozjezd, zejména po odstranění překážek v celém odvětví. Modernizovala svůj stávající výrobní závod, ještě letos plánuje zprovoznit druhý závod a hodlá působit v dalších pěti zemích. Nejslibnější je spuštění programu předplatného baterií jako služby (BaaS), v jehož rámci mohou zákazníci upgradovat nebo vyměňovat své baterie pro elektromobily. Jedná se o inovativní službu, která slibuje dlouhodobé zdroje příjmů.

Akcie NIO letos klesly o 44 % a téměř o 65 % ze svého 52týdenního maxima dosaženého loni v létě, ale analytici očekávají, že se hodnota akcií v příštím roce přinejmenším zdvojnásobí, ne-li ztrojnásobí nebo dokonce zčtyřnásobí.

Pokud vás tato EV akcie, tak se můžete mrknout i na tento text, který se věnuje analýze NIO: Analýza NIO: těžká váha elektromobility má nakročeno k růstu, na kterém můžete vydělat.

Upozornění: Autorem analýzy je Rich Duprey, nejsem profesionální investor. Nejedná se o investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @johny99 má karmu 82 a je členem této skupiny od 02/02/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

$TSLA-3.8% je jen jedna :-)

$NIO-3.2% 🚀

Partner

$TSLA-3.8% a $NIO-3.2% jsou jasné 👌

$NIO-3.2% urcite 😎

A $RIVN-0.7% nic? 😂

Partner

$RIVN-0.7% urcite nic 😂

jo, $NIO-3.2% je teď za příjemnou cenu 👍

Co spojení $NKLA-5.4% a $TSLA-3.8%? Za to jméno by to stálo 😉

Ta narážka na $TSLA-3.8% 😀