S&P 500 ^GSPC 5,158.24 +0.59%
Nvidia NVDA $912.23 +2.74%
Tesla TSLA $184.75 +1.96%
Apple AAPL $182.08 -0.71%
Meta META $454.83 +0.64%
Alphabet GOOG $168.12 -0.51%
Microsoft MSFT $407.66 +0.25%
Amazon AMZN $185.76 -0.24%

Veľký problém pre NIO? Toto by mal každý investor vidieť

Niet pochýb o tom, že akcie spoločnosti Nio $NIO+4.8%čelia významným výzvam. Aj keď sú dlhodobé výhliadky pre spoločnosť určite zaujímavé, existujú tu určité pochybnosti. Ide proti NIO fakt, že sa jedná o poprednú čínsku EV spoločnosť? V nasledujúcich vetách si analyzujeme velký problém, ktorému čelí NIO.

                                             Činska spoločnosť EV NIO

Je to jedno z popredných čínskych mien elektrických vozidiel EV na trhu. A trh je obrovský. K tomu sa dostaneme o chvíľu, ale najprv by som malo uznať, že Nio nie je jediným hráčom, ktorý sa pokúša ovládnuť čínsky trh.

V skutočnosti ani jedno vozidlo Nio nebolo medzi 10 najpredávanejšími elektromobilmi v Číne v roku 2021. Je to jasná pripomienka, že spoločnosť čelí tvrdej konkurencii vo svojej domovskej krajine. A sú tu aj ďalšie novinky, s ktorými je potrebné bojovať, ktoré sa týkajú amerického trhu.

Odstránenie akcií NIO v budúcnosti?

Existuje možnosť, že spoločnosť Nio by mohla byť v blízkej budúcnosti vyradená z burzy v New Yorku. Myšlienka, že čínske spoločnosti by mohli byť vyradené z veľkých amerických búrz, zostáva trvalou hrozbou. Táto hrozba je čoraz pravdepodobnejšia. Čínske firmy vyrábajúce elektromobily prijímajú opatrenia. Nio plánuje kótovať svoje akcie na hongkonskej burze (HKEX). V tomto článku som písal o skvelých udalostiach, ktoré čakajú NIO tento rok. Li Auto $LI+3.8% aj XPeng $XPEV+0.1% kótovali svoje akcie v Hongkongu, čiže uvedomujú si pohľad USA na čínske spoločnosti. 

Spoločnosť Nio uviedla, že bude naďalej obchodovať predovšetkým na NYSE. S jej hongkonskými akciami sa však začne obchodovať v Hongkongu 10. marca. Spoločnosť tiež požiadala o podobnú sekundárnu kotáciu v Singapure.

Americkí investori financovali expanziu Nio

Nio je stále primárne kótované na americkom trhu. Využila americký kapitál a amerických investorov na financovanie významnej časti svojho skorého rastu.

Plánuje sa však presunúť aj na trhy v Hongkongu a Singapure. To znamená, že investori z týchto krajín by mohli čoskoro vo väčšej miere financovať ich podnikanie.Spoločnosť zatiaľ nepredáva vozidlá v USA. Má plány, ale to sú len možnosti. Ide o to, že Nio by určite chcelo rozšíriť svoju príjmovú základňu. Ale zatiaľ môže Nio jednoducho využívať USA ako investorskú základňu.

V závere si môžeme povedať, že odstránenie NIO z New Yorskej burzy je problém, ale dovolia to američania, keď primárne oni financovali úspech NIO? V prípade, že by k tomu došlo, dokáže pokryť Hong Kong a Singapur - NY burzu? Vznikajú stále otázky, ktoré treba brať do úvahy, ja som stále ale čo sa týka NIO bullish naladený z dlhodobého horizontu. V prípade odstránenia z NY burzy, môže NIO pekne padnúť a to môže byť pre "skalných" investorov NIO výborný čas na dokúpenie. Neberte to ale ako investičnú radu, len môj subjektívny pohľad. Pri písaní tohto článku som čerpal z Investorplace.com

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Akciím NIO dlouhodobě věřím a stále jsou z mé strany dobrá investice.

uplne suhlasim neviidim to ako velky problem tu burzu

$NIO+4.8% též věřím, ale nechce se mi navyšovat podíl čínských akcií v portfoliu

Z jakého důvodu pokud se mohu zeptat? Čínská ekonomika roste a sílí, dokonce se predikuje další posílení po konci krize v světě. Sice nepodporuje tolik své společnosti jako je $NIO+4.8% ale to byl očekávaný tah.

Hádam to Ázia vykryje za tu USA

Ale však to NY ešte nie je isté...