S&P 500 ^GSPC 5,187.67 +0.00%
Tesla TSLA $174.72 -1.74%
Alphabet GOOG $171.16 -1.05%
Meta META $472.60 +0.93%
Amazon AMZN $188.00 -0.40%
Microsoft MSFT $410.54 +0.29%
Apple AAPL $182.74 +0.19%
Nvidia NVDA $904.12 -0.16%

Společnost Micron se pochlubila rekordními výsledky, proč tedy akcie téměř nerostou?

Akcie společnosti Micron $MU+0.1% dnes rostou o (pouhých) 1.5 % v návaznosti na lepší něž očekávané hospodářské výsledky a pozitivní výhled do budoucna. Reakce trhu je ale zdá se poměrně vlažná, přestože spoustu analytiků už stihlo přispěchat s upravenými cílovkami, které akciím Micron předpovídají mimo jiné v průměru až 33 % nárůst v následujících 12 měsících. V čem je tedy zakopaný pes a proč byste si akcie měli pořídit do svého portfolia? 

Společnost má své sídlo v Boise ve státě Idaho

Ve zkratce kvartální výsledky společnosti byli velmi dobré a naplnila se tím moje býčí předpověď, kterou jsem prezentoval už dříve ve článku z 26.3. Odkaz na článek ZDE

To nejdůležitější 

Společnost Micron $MU+0.1%,  která se zaměřuje na flash paměti a USB disky, vykázala za čtvrtletí zisk na akcii (EPS) ve výši 2,14 USD při tržbách 7,79 miliardy USD. To podle všeho překonalo odhady Wall Street ve výši 1,98 USD na akcii při tržbách 7,53 miliardy USD. V meziročním srovnání vzrostl zisk společnosti Micron o 118 %, což představuje již páté čtvrtletí v řadě s trojciferným procentním nárůstem.

Budoucí výhled 

Do budoucna Micron očekává upravený zisk ve výši 2,46 USD na akcii při tržbách 8,7 miliardy USD. To by znamenalo meziroční nárůst zisku o 31 %. Wall Street očekávala pro aktuální třetí fiskální čtvrtletí zisk 2,24 USD a tržby 8,13 miliardy USD.

https://youtu.be/bhhQ9LrFRNo

Předpovědi ceny akcií MU

Kam tedy podle analytiků akcie zamíří v následujících měsících? Zde jsou tři cenové předpovědi analytiků, které by investoři měli zvážit.

  • JPMorgan Chase $JPM+2.0% má na akcie MU rating "buy" a cílovou cenu 115 USD, což znamená až 36 % růst.
  • Wells Fargo $WFC+1.6% má na akcie společnosti MU rovněž rating "buy" a sdílí cílovou cenu 115 USD od JPMorgan.
  • Společnost Rosenblatt Securities má na akcie Micron rating "buy" a cílovou cenu na úrovni neuvěřitelných 165 USD za akcii, což by bylo o 96 % více, než za kolik se akcie obchodovaly 29. března

Je teď ten správný čas na nákup? 

Mezi 35 analytiky, kteří se zabývají akciemi společnosti Micron Technology, je průměr cílové ceny akcií v současné době 112.43 USD, což by bylo o 33 % výše, než kde se akcie MU obchodují. 

Abych si odpověděl na otázku, kterou jsem si na začátku článku položil, nenašel jsem žádnou nesrovnalost, která by opodstatňovala takto slabou reakci trhu. Je dost pravděpodobné, že v příštích dnech/ týdnech dojde k revizi cílových cen akcie od analytiků směrem nahoru.  Nové cílové ceny by měly počítat s lepšími hospodářskými výsledky a reflektovat silný výhled do budoucna. Tato skutečnost by minimálně v krátkodobém horizontu měla akcím $MU+0.1% pomoci dohádnou vyšší úrovní. 

Nejedná se o investiční doporučení, nýbrž o můj názor. Případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. Přehled cílových cen analytiků přinesl portál InvestorPlace. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 235 a je členem této skupiny od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Výborná spoločnosť, ktorá je momentálne za výbornú cenu. Jediné vysvetlenie pre mňa, že je spoločnosť takto ohodnotená a tiež reakcia trhu je, že spoločnosť vždy brali ako cyklickú, myslím že tiež má v tom prsty SBC a možno trochu ochladenie tohto sektora ako to oznámil niekto zo spoločnosti $TSM+1.8% . Každopádne by som sa nebál kupovať akcie na týchto cenách, lebo všetko ostatné vyzerá pozitívne. Dopyt je stále silný, výsledky boli dobré, vyhliadky tiež.

Já jsem třeba o téhle společnosti nikdy neslyšel a nejsem si jistý, že by o ní vědělo hodně investorů.

Asi nic, co bych se hrnul nakupovat. Ale výsledky pěkné

chápu, že pro někoho může být společnost lehce nezajímavá

Akcie pravdepodobne nerostou protoze analytici tenhle segment berou za komoditni, kde jsou vyrobci pameti odkazani na jejich volatilni cenu, velky capex a zadny moat. Ja to na druhou stranu vnimam tak, ze pameti mene potreba nebude, tyhle vydaje do vyzkumu a vybaveni si muzou dovolit pouze 3 spolecnosti a z toho jsou dve v Asii. Navic nevidim duvod, proc by tam nemohla fungovat podobne jako u OPECu nejaka kartelova dohoda o aktualnich zasobach;) Temer mi ani nevadi, ze je MU takhle prehlizeny a casto se po vysledcich vyprodava, protoze muzu v klidu akumulovat polovodicovou firmu s PEG 0.5 vs napr NVDA PEG 2.42 (P/S 27.12) nebo AMD s P/S 12.2

Právě v porovnaní s firmami jako $NVDA-0.2%, $AMD-0.5% nebo $TSM+1.8% je $MU+0.1% extrémně levná :))

koukam, ze to pan tak nejak podobne vysvetluje i v tom videu, tak mam alespon novy kanal, ktery sleduje potfolio Himalaya Capital:)

165$ za akcie $MU+0.1% je trochu přepal, ale 115$ mi smysl dává

165$ mi už taky přijde jako hodně :/

zatímco 115$ započítáme-li silnou poptávku po produktech společnosti je poměrně ospraveditelné. Navíc cílovka je od velkých bankovních domů JPM A WFC

$MU+0.1% je jedna z těch méně známých akcií, ale určitě stojí za pozornost

Přesně tak, někdy se ale přesně v těch akciích, které jsou přehlížené skrývá pravá investiční příležitost

Přišla vám reakce trhu adekvátní?