S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Těžte z vysoké dividendy těchto 2 REIT akcií, které mají benefit v tom, že jejich hlavním zákazníkem je americká vláda

Pavel Botek
17. 2. 2023
5 min read

Dnes se podíváme na 2 REIT akcie, které každého investora jistě potěší poměrně tučnou dividendou. O to víc jsou však tyto společnosti zajímavé, když vezmeme v úvahu, že mezi jejich hlavní zákazníky patří vláda.

Investoři obecně zbožňují REIT akcie z několika důvodů. Zaprvé, REIT akcie nabízejí možnost investovat do nemovitostí bez nutnosti vlastnit nemovitost přímo. Tím pádem je investice do REIT mnohem jednodušší, rychlejší a přístupnější než investice do nemovitosti samotné. Dále jsou výnosy z investice do REIT zpravidla stabilnější a předvídatelnější než u jiných typů investic, což je důležité pro investory, kteří hledají pravidelné příjmy.

Proto se teď pojďme podívat na 2 zajímavé tipy 👇

Easterly Government Properties $DEA+0.0% (dividenda 6,62%)

Společnost Easterly Government Properties se specializuje na investice do nemovitostí, které jsou pronajaty vládním a veřejným institucím v USA. Její portfolio zahrnuje administrativní budovy, kancelářské prostory a laboratoře, které jsou pronajaty například ministerstvům, agenturám a organizacím jako je například Ministerstvo obrany, NASA, Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (National Highway Traffic Safety Administration) a mnoho dalších.

Konkurenční výhodou společnosti Easterly Government Properties je specializace na pronájem nemovitostí vládním a veřejným institucím, což ji odlišuje od mnoha jiných realitních společností, které se zaměřují na komerční nebo rezidenční nemovitosti. Tento trh je relativně stabilní a odolný vůči ekonomickým výkyvům, což může být pro investory přitažlivé.

Další konkurenční výhodou společnosti Easterly Government Properties může být kvalita jejího portfolia, které se skládá převážně z nových nebo nedávno zrekonstruovaných budov, což snižuje náklady na údržbu a zvyšuje atraktivitu pro potenciální nájemce. Společnost také uplatňuje přísná kritéria při výběru investičních příležitostí a spolupracuje s kvalitními nájemci, což může přispět k dlouhodobému úspěchu.

Easterly není samozřejmě největší REIT na trhu, ale vyniká mezi svými vrstevníky z velmi jednoduchého důvodu: posláním společnosti je získávat, rozvíjet a spravovat komerční nemovitosti pronajaté americké vládě.

Ve své poslední prezentaci pro investory REIT uvedla, že 98% jejích příjmů z pronájmu je "podpořeno plnou důvěrou a kreditem americké vlády". Jen málo nájemců je spolehlivějších.

K 30. září 2022 se portfolio společnosti Easterly skládalo z 86 nemovitostí o celkové rozloze 8,7 milionu čtverečních stop. Byly pronajaty z 99,3 %, přičemž vážená průměrná zbývající doba nájmu činila 10,5 roku.

CareTrust REIT $CTRE+0.2% (dividenda 5,33%)

Vzhledem k tomu, že CareTrust REIT se specializuje na investice do zdravotnických a sociálních zařízení, není úplně na přímo ve spojení s vládou, nicméně jde o zařízení, která jsou podporovány vládními programy.

Společnost byla založena v roce 2014 a má sídlo v San Clemente v Kalifornii. CareTrust REIT se snaží vytvářet dlouhodobou hodnotu pro své akcionáře prostřednictvím růstu dividend a růstu hodnoty aktiv.

Společnost investuje do nemovitostí, které mají vysokou kvalitu a dobrou polohu s potenciálem pro růst. Podle posledních dostupných informací má společnost přes 260 nemovitostí, které se nacházejí v 38 různých státech USA a další pak v Kanadě.

Z tohoto portfolia přibližně 83% tvoří domovy pro seniory, zatímco zbytek portfolia je složen ze specializovaných nemocničních zařízení, středisek pro dlouhodobou péči a zařízení pro rehabilitaci.

Výhodou investování do CareTrust REIT je, že zdravotnická péče je vysoce rostoucím odvětvím, zatímco domovy pro seniory jsou na tom dost podobně s ohledem na stárnoucí populaci. S rostoucím počtem důchodců a potřebou stále více zdravotnických zařízení, je zdravotnická péče považována za jedno z nejstabilnějších odvětví pro investice.

CareTrust REIT má pečlivý výběr zdravotnických zařízení, které si koupí, a snaží se uzavírat dlouhodobé smlouvy s pronajímateli, aby minimalizovala riziko neobsazenosti nemovitosti a ztrátu příjmu, což je další z věcí, která těší její investory.

  • Co na tyto společnosti říkáte? 🤔

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.