S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

3 podhodnocené růstové akcie, které mohou do roku 2030 udělat zhodnocení až 333%

Začátek roku byl pro investory do růstových akcií poměrně náročný. Na přední americké indexy jako jsou S&P 500 $^GSPC+1.3% nebo právě technologický index Nasdaq $^NDX+2.0% dolehla tíha Fedu, který se chystá v tomto roce agresivně zvyšovat úrokové sazby, aby tlumil vysoká inflační očekávaní. Pokles na akciích ovšem rychle vystřídal růst a proto se v tuhle chvíli opět nacházíme jen několik procent od historických maxim. Některé akcie se ale z poklesu stále plně nezotavily a prodávají se slušnou slevou. Tyto akcie mají přitom vysoká růstová očekávaní!

3 akcie, které ze svých ATH klesly v průměru o více něž 70 %, jedná se o nákup? 

Nio $NIO-0.4% 

Jedna z otloukaných růstových akcií, které mohou z investorů udělat milionáře na přelomu desetiletí je výrobce elektromobilů (EV) Nio. Akcie společnosti Nio se od poloviny ledna 2021 propadly o 67 %.

Akciemi Nio jsem za zabýval i tomto článku: 3 velcí institucionální investoři, kteří nakupují čínské akcie jako o závod 

Nio car

Existují tři důvody, proč se Nio v posledním roce dostalo na dno

  1. Za prvé, automobilový průmysl se potýká s vážnými problémy v dodavatelském řetězci, které omezují výrobu a/nebo možnosti rozšíření. 
  2. Za druhé, prostředí rostoucích sazeb klade větší důraz na ocenění akcií.
  3. Zatřetí se znovu objevily obavy z vyřazení čínských akcií z hlavních amerických burz 

Ačkoli všechny tyto tři obavy jsou hmatatelné, jsou krátkodobé povahy a je velmi nepravděpodobné, že by narušily dlouhodobou růstovou strategii společnosti Nio. 

Co je na společnosti Nio skutečně působivé, je náběh výroby v důsledku problémů v dodavatelském řetězci. Za necelé dva roky se z méně než 4 000 dodaných elektromobilů za čtvrtletí dostala na více než 25 000. Vedení společnosti věří, že má šanci dosáhnout 50 000 dodávek elektromobilů měsíčně ještě před koncem tohoto roku.

Na základě současné ceny akcie 22 dolarů a bleskurychlého tempa růstu to vypadá jako výhodná koupě!

Pinterest $PINS-0.2%

Další růstovou akcií, která má potenciál vzrůst v následujících 8 letech o 333 % je platforma sociálních médií Pinterest. Akcie této společnosti klesly ze svého historického maxima o 71 %.

Pinterst Česká republika

Důvod poklesu: 

Pinterest byl zpočátku považován za klíčového vítěze pandemie COVID-19 . Vzhledem k tomu, že lidé byli nuceni zůstat doma v době karantény, mnozí se obraceli na online stránky, aby navázali kontakt s ostatními a ukrátili si čas. Díky tomu počet měsíčně aktivních uživatelů Pinterestu výrazně vzrostl. 

S rostoucí mírou očkování proti COVID-19 a návratem většiny USA k normálnímu životu však počet uživatelů v každém z posledních tří čtvrtletí klesl na opačnou stranu. Bez nárůstu počtu uživatelů se kdysi vysoká cena akcií společnosti Pinterest propadla.

Nicméně tento náraz, který akcie utrpěly, je pro dlouhodobé investory z mnoha důvodů jakýmsi darem:

  1. Zaprvé, historický růst počtu uživatelů Pinterestu je stále v rámci historických norem, pokud se jedná o období čtyř nebo pěti let. 
  2. Dalo se očekávat, že počet aktivních uživatelů společnosti se zpomalí poté, co pandemické období způsobily abnormálně velký a neudržitelný nárůst měsíčních aktivních uživatelů.
  3. Možná ještě důležitější je, že klesající počet měsíčních aktivních uživatelů v krátkodobém horizontu negativně neovlivnil schopnost Pinterestu zpeněžit svou uživatelskou základnu.

Pinterest je na pravidelné bázi poměrně ziskový a Wall Street očekává, že do poloviny desetiletí více než zdvojnásobí své tržby!

Teladoc Health $TDOC-1.6% 

Třetí přehlíženou růstovou akcií pro trpělivé investory, je telemedicínský gigant Teladoc Health. Akcie společnosti Teladoc se od dosažení historického maxima v únoru 2021 propadly o více než 75 %.

Zdá se, že Telemedicína je vítězstvím v celé oblasti léčby.

Poněkud podobně jako Pinterest byla společnost Teladoc Health zpočátku vychvalována jako pandemický vítěz a následně sražena.

Ačkoli je společnost Teladoc často chválena za svůj růst související s pandemií, je důležité si uvědomit, že tato společnost rostla jako z vody dávno předtím, než se celosvětově rozšířil COVID-19. V letech 2013 až 2019 dosahovala společnost Teladoc v průměru... v průměru.... 74% roční nárůst tržeb

Konečným výsledkem by měly být lepší výsledky pacientů a méně peněz z kapes zdravotních pojišťoven. Můžete se vsadit, že každý produkt nebo služba, které zdravotní pojišťovny stojí méně, budou pojišťovny silně propagovat.

Čistá ztráta společnosti Teladoc v roce 2022 by se měla oproti letům 2020 a 2021 výrazně snížit. Analytici očekávají, že se společnost dostane do opakované ziskovosti již v roce 2024. Po celou dobu by měl trvalý růst tržeb přesahovat 
20 %!

Shrnutí 

Pro některé investory by tohle mohl být ten pravý recept na 333% výnos, ne-li vyšší, do roku 2030. Pamatujte, že ale nic není garantováno a pouze budoucnost ukáže, kdo měl pravdu. 

Všechny akcie v posledních měsících potkal v zásadě podobný osud, kdy byla jejich cena v průměru sražena o více něž 70 % z historických maxim. Po boomu v rámci doby covidu se ocenění společností vrátilo na přijatelné hodnoty, kde stojí za to popřemýšlet o případné investici

Nejedná se o investiční doporučení, nýbrž o můj názor. Případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. Při přípravě článku jsem čerpal z tvorby analytika Seana Williamse, který problematiku těchto akcií velmi dobře zpracoval. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 243 a je členem této skupiny od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

$NIO-0.4% Věřím tomu, že to půjde hodně nahoru 🚀🚀

u $NIO-0.4% bych tomu klidně i věřil 👍

Tiež jedine im by som veril

Proč byste nevěřil i akciím $TDOC-1.6% a $PINS-0.2%?

Věřím, že $TDOC-1.6% toho má ještě hodně před sebou, pro pojišťovny je tohle cesta jak ušetřit a to si rozhodně nenechají ujít

Růst společnosti je vskutku impozantní, jen aby se už konečně přehoupla do zisku

snad v tom roce 2024 :))

Ten růst u společnosti $NIO-0.4% je v posledních letech neuvěřitelný, $TSLA+0.6% má vážného konkurenta :d

Minimálně co se týče čínského trhu určitě