S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Insideři ve velkém nakupují tyto 2 akcie. Může je čekat růst?

Martin Bartkovský
1. 4. 2023
7 min read

Existuje mnoho způsobů, jak lze identifikovat akcie, které může čekat růst. Jedním z nich jsou transakce insiderů. Pojďme se tedy dnes podívat na 2 akcie, u kterých byla v poslední době zaznamenána zvýšená aktivita insiderů.

Sledování obchodní aktivity zasvěcených osob, jako jsou výkonní manažeři a členové představenstva, může poskytnout cenné informace o budoucím vývoji společnosti. Insider trading může signalizovat důvěru v růstový potenciál akcií, zejména pokud jde o velké nákupy akcií.

Nicméně je důležité mít na paměti, že sledování insider tradingu by nemělo být jediným zdrojem informací při rozhodování o investicích. Je třeba provést důkladnou analýzu fundamentů společnosti, konkurence a celkových tržních podmínek, než se rozhodnete investovat.

Volatilita trhu přiměla investory k tomu, aby se více zaměřili na analýzu dat a sledování obchodní činnosti zasvěcených osob, tedy členů vedení firem a klíčových akcionářů. Sledování obchodní aktivity těchto insiderů může poskytnout užitečné informace o akciích, které mají potenciál růst. V tomto článku se zaměříme na dvě akcie, u kterých byly zaznamenány nedávné nákupy insiderů za nemalé sumy.

Guardant Health $GH+1.9% 

Graf ceny akcie za posledních 5 let.

Guardant Health je biotechnologická společnost se sídlem v Kalifornii, která se zaměřuje na vývoj pokročilých diagnostických testů pro onkologické pacienty. Jejich hlavním produktem je Guardant360, což je průkopnický test založený na tekuté biopsii, který analyzuje vzorky krve pacientů s cílem identifikovat mutace v nádorové DNA.

Tekuté biopsie představují revoluční způsob diagnostiky nádorů, protože oproti tradičním biopsiím, které vyžadují invazivní zákrok pro odebrání vzorku tkáně nádoru, se u tekutých biopsií odebírá krev. Tento přístup zjednodušuje a zrychluje proces diagnostiky, snižuje riziko komplikací a může být prováděn opakovaně, což umožňuje sledovat vývoj nádoru a účinnost léčby.

Guardant Health nabízí širokou škálu produktů a služeb pro lékaře, laboratoře a výzkumné organizace:

  • Guardant360: Je to komplexní genomový profil nádoru, který identifikuje genetické mutace zodpovědné za vznik a růst nádoru. Tento test umožňuje lékařům přizpůsobit léčbu každému pacientovi na základě jeho genetického profilu.
  • GuardantOMNI: Tento test je navržen pro farmaceutické společnosti a výzkumné organizace, které vyvíjejí nové terapie proti rakovině. Pomáhá identifikovat biomarkery pro výběr pacientů do klinických studií a hodnocení účinnosti nových léků.
  • Guardant Reveal: Test určený pro včasnou detekci recidivy kolorektálního karcinomu a hodnocení reziduální nemoci po léčbě. Pomáhá lékařům monitorovat pacienty a přizpůsobit léčbu podle výsledků testu.
  • LUNAR-1: Je to preklinický test pro včasnou detekci rakoviny u asymptomatických jedinců s vysokým rizikem vzniku nádoru. Test je stále ve vývoji a má potenciál stát se klíčovým nástrojem v prevenci a včasné diagnostice rakoviny.

V posledním oznámeném čtvrtletí měl Guardant tržby ve výši 126,9 milionu dolarů. Spoluvýkonný ředitel společnosti Helmy Eltoukhy a AmirAli Talasaz provedli nedávné nákupy akcií za více než 2 miliony dolarů. 

Očekávání analytiků.

Analytik Canaccord Genuity Kyle Mikson hodnotí tuto akcii jako nákup s cílovou cenou 60 USD, což naznačuje 128% růstový potenciál pro příštích 12 měsíců.

Enovix $ENVX-1.6% 

Graf ceny akcie za poslední 2 roky.

Enovix je americká společnost, která se zaměřuje na vývoj a výrobu pokročilých baterií nové generace, s cílem přinést na trh vysoce výkonné a bezpečné baterie pro širokou škálu aplikací, jako jsou elektrická vozidla, spotřební elektronika a energetické úložiště.

Enovix vyvíjí baterie s křemíkovými anodami, které mají potenciál dvojnásobné akumulační kapacity oproti současným grafitovým anodám. Křemíkové anody také nabízejí lepší energetickou hustotu a dlouhodobější životnost baterií.

Díky své patentované 3D architektuře, Enovix dosahuje vyšší energetické hustoty a zlepšené bezpečnostní vlastnosti, tím že umístí křemíkové anody do prostorově efektivní struktury. Tato 3D architektura také omezuje nabobtnání baterie, což zlepšuje její celkovou bezpečnost a spolehlivost.

Enovix nedávno oznámil plány na výstavbu další výrobní linky, nazvané "Gen2 Autoline", která má zvýšit výrobní kapacitu společnosti. Kromě toho plánuje Enovix umístit svůj první velkoobjemový výrobní závod, což by mělo umožnit společnosti rychleji reagovat na rostoucí poptávku po svých bateriích.

Enovix také uzavírá strategická partnerství s dalšími hráči na trhu, jako jsou výrobci elektroniky a automobilové společnosti, aby mohli společně pracovat na integraci baterií Enovix do jejich produktů.

S rostoucím důrazem na elektrifikaci dopravy, rozvoj obnovitelných zdrojů energie a rychle se měnícím trhem spotřební elektroniky je Enovix dobře postavena pro budoucí úspěch. Jejich inovativní technologie baterií nové generace s křemíkovými anodami a 3D architekturou nabízí řešení pro některé z největších výzev současného trhu s bateriemi

Thurman Rodgers z představenstva Enovix provedl řadu velkých nákupů akcií za více než 2 miliony dolarů

Rostoucí poptávka po elektrických vozidlech, spotřební elektronice a obnovitelných zdrojích energie zvyšuje zájem o nové, vysoce výkonné a bezpečné baterie. Společnost Enovix má potenciál stát se klíčovým hráčem v tomto rychle se rozvíjejícím odvětví, což je důvod, proč je její akcie považována za atraktivní investici. Vzhledem k významným insider nákupům akcií můžeme očekávat, že i ostatní investoři budou mít zájem o akcie Enovix.

Očekávání analytiků.

Závěr

Nákupy akcií zasvěcených osob ve společnostech Guardant Health a Enovix naznačují, že tyto firmy mají potenciál k růstu. Guardant Health, díky svým inovacím v onkologickém testování, a Enovix, se svými pokročilými bateriemi, se zdají být dobře postavené pro příští úspěch na svých trzích.

Přesto je důležité provést další analýzu a hodnocení těchto společností, než se rozhodnete investovat. Insider trading může být užitečným indikátorem, ale neměl by být jediným faktorem při rozhodování o investicích.

UPOZORNĚNÍ: Nejsem finanční poradce, a tento materiál neslouží jako finanční nebo investiční doporučení. Obsah tohoto materiálu je čistě informativní.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.