S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Podle Bank of America se bude nejvíce dařit cyklickým akciím. Není tedy na škodu se podívat na tyto 2 akcie.

Martin Bartkovský
6. 5. 2023
7 min read

V každém období se daří jinému sektoru, a podle Bank of America právě nastalo období cyklických akcií, kterým se bude dařit nejlíp. Pojďme si tedy spolu představit 2 jména, které by z tohoto trendu mohly těžit.

Podle většiny finančních expertů trh pravděpodobně nebude růst dlouho a hrozí recese. Navzdory tomu strategický tým Bank of America věří, že existují důvody pro vlastnictví akcií nyní, včetně medvědího tržního sentimentu a očekávané recese.

Na trhu, který se zdá být nepřesvědčivý, máme v tomto čtvrtletí vysoké přesvědčení v cyklických sektorech s rizikem růstu v rámci indexu S&P 500.

BofA doporučuje cyklické sektory, které v aktuálních dobách shledává dost atraktivní. Pojďme se tedy spolu podívat na 2 cyklické akcie, které jsou mezi analytiky aktuálně oblíbené a mají hodnocení STRONG BUY.

Constellation Brands $STZ+1.2% 

STZ
$255.40 $3.11 +1.23%

Constellation Brands je jedním z největších výrobců a distributorů alkoholických nápojů na světě. Společnost má v portfoliu více než 100 značek, které se pohybují od vína, piva až po destiláty. Některé z nejznámějších značek, které Constellation Brands vlastní, zahrnují Corona, Modelo, Robert Mondavi, Kim Crawford a Svedka.

Společnost působí ve třech hlavních segmentech: pivo, víno a destiláty. 

  1. V segmentu piva je Constellation Brands třetím největším pivovarem ve Spojených státech. 
  2. V segmentu vína a destilátů se společnost zaměřuje na prémiové značky, které přitahují zákazníky s vyššími příjmy a ochotou utrácet za kvalitu.

Kromě alkoholických nápojů investovala Constellation Brands také do konopného průmyslu, když v roce 2018 získala podíl ve společnosti Canopy Growth, jednom z největších výrobců konopných produktů na světě. Tímto krokem se společnost dostala do rychle rostoucího trhu s konopím a získala konkurenční výhodu před ostatními výrobci alkoholických nápojů.

  • Výhody Constellation Brands zahrnují silné značky, široké portfolio produktů a expanzi do konopného průmyslu. 
  • Na druhou stranu se společnost potýká s nevýhodami, jako jsou citlivost na změny zákonných předpisů týkajících se alkoholu a konopí, a konkurence v nasytěném trhu alkoholických nápojů.

Investoři jsou optimističtí ohledně finanční zprávy společnosti Constellation Brands za poslední čtvrtletí, i když tržby byly mírně nižší než se očekávalo. Tento výsledek je důsledkem silného růstu ve všech segmentech společnosti, včetně vína, piva a alkoholu, a také díky investicím do konopí a zdravotní péče. Constellation Brands tak nabízí investorům jistotu výnosu a diverzifikaci rizik při současném turbulentním trhu.

Analytik RBC Nik Modi nedávno pokrýval tuto společnost s následujícím komentářem.

Výkonnost a pokyny za toto čtvrtletí by měly zmírnit některé obavy investorů ohledně základního zdraví pivního byznysu Constellation. Vyčerpání více piva než se očekávalo (navzdory špatnému počasí v CA) a počáteční pokyny další čtvrtletí, které byly v souladu s předchozím komentářem vedení, by také měly býkům poskytnout něco, co by měli povzbudit... Mgmt. STZ si v situacích resetování regálů vede mimořádně dobře, jejich portfolio představuje více než 80 % růstu piva. Distribuční zisky (za předpokladu i mimo něj) by měly podpořit růst STZ na trzích, jakmile se trendy počasí normalizují.

Spolu s tímto komentářem Modi stanovil cílovou cenu na 295$. Spolu s ním se na tuto akcii v poslední době dívalo dalších 15 analytiků, kteří se shodli na průměrné cílové ceně ve výši 258$.

PG&E Corporation $PCG+0.8% 

PCG
$18.45 $0.14 +0.76%

PG&E Corporation je mateřská společnost pro Pacific Gas and Electric Company, jednoho z největších poskytovatelů energie a infrastruktury v severní Kalifornii. Společnost slouží více než 16 milionům zákazníků, poskytuje přírodní plyn a elektřinu a udržuje přenosovou a distribuční infrastrukturu v regionu.

Společnost se dělí na dva hlavní segmenty: dodávka elektřiny a dodávka plynu.

  1.  V segmentu elektřiny se PG&E zaměřuje na výrobu, nákup, přenos a distribuci elektřiny z různých zdrojů, včetně obnovitelné energie. 
  2. V segmentu plynu se společnost zabývá nákupem, skladováním, přepravou a distribucí přírodního plynu pro své zákazníky. PG&E Corporation také investuje do modernizace a rozšiřování své infrastruktury, aby zlepšila spolehlivost a bezpečnost svých služeb.

Jednou z největších výzev, kterým PG&E Corporation čelí, je zajištění bezpečnosti a prevence lesních požárů. Společnost prošla bankrotem v roce 2019, který byl způsoben ničivými požáry v severní Kalifornii. Od té doby se společnost zavázala ke zlepšení bezpečnosti a investicím do infrastruktury, aby předešla budoucím katastrofám.

V rámci tohoto závazku plánuje PG&E do roku 2025 investovat 18 miliard dolarů na prevenci lesních požárů. Kromě toho společnost pracuje na dokončení plánu podzemních distribučních linek, který by měl významně snížit expozici lesním požárům a zlepšit bezpečnost pro zákazníky i zaměstnance.

  • Výhody PG&E Corporation zahrnují silné postavení na trhu v severní Kalifornii, závazek ke zlepšení bezpečnosti a investice do infrastruktury. 
  • Mezi nevýhody patří nedávný bankrot a s ním související finanční zátěž, zvýšená regulace a výzvy spojené s prevencí lesních požárů.

Analytik společnosti Ladenburg Thalmann Paul Fremont zde vidí indeální příležitost v rámci příběhu.

Věříme, že po dokončení plánu společnosti podzemí 10 000 mil svých distribučních linek účinně eliminuje svou expozici lesním požárům. Mezitím Kalifornie vyčlenila 20 miliard dolarů z fondu pro boj proti lesním požárům, aby zaplatila za krátkodobé vystavení požáru. Kromě toho současná úroveň základních investic podporuje naši předpověď 10% růstu EPS do roku 2025, což je jedna z nejvyšších v sektoru veřejných služeb.

Spolu s tímto komentářem Fremont udal cenový cíl ve výši 20,50$. V poslední době se na tuto akcii dívalo dalších 6 analytiků, kteří se shodli na průměrném cenovém cíli ve výši necelých 19$.

Závěr

V souhrnu lze říci, že Constellation Brands a PG&E Corporation představují zajímavé investiční příležitosti v různých průmyslových odvětvích. Constellation Brands nabízí širokou škálu značek a produktů v alkoholickém průmyslu a zajímavé možnosti růstu v konopném sektoru. Na druhou stranu, PG&E Corporation se zaměřuje na zlepšení bezpečnosti a infrastruktury v energetickém průmyslu a snahu o zajištění dlouhodobé stabilitě pro své zákazníky a investory. Při hledání dlouhodobých investic v nejistých časech mohou tyto společnosti poskytnout potenciál pro růst a stabilní výnosy.

UPOZORNĚNÍ: Nejsem finanční poradce, a tento materiál neslouží jako finanční nebo investiční doporučení. Obsah tohoto materiálu je čistě informativní.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.