S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Aceste acțiuni de 2 cenți oferă un potențial de creștere de sute de procente, potrivit analiștilor.

Adrian Mutu
17. 5. 2023
8 min čtení

Haideți să ne aventurăm împreună în ape necunoscute și astăzi. Analiștii nu se mișcă atât de des printre penny stocks, dar atunci când o fac, găsesc de obicei companii cu un potențial ridicat de creștere, iar astăzi nu este diferit.

În trecut, termenul "penny stocks" se referea la orice acțiune care se tranzacționa cu mai puțin de 1 dolar. Dar, mai târziu, Comisia americană pentru valori mobiliare și burse a modificat definiția "penny stocks" pentru a include toate acțiunile care se tranzacționează sub 5 dolari. Astfel, termenul "penny stock" poate fi înșelător.

Deci, ce sunt acțiunile de tip penny stock? Prin definiție, acestea sunt acțiuni ale unor companii mici care se tranzacționează sub 5 dolari. Marele avantaj al acestor acțiuni este că un investitor poate face o apreciere foarte decentă doar dintr-o mică mișcare a prețului acțiunilor. Dar, pe de altă parte, el poate, de asemenea, să facă o pierdere mare în acest fel.

Așadar, dacă aveți răbdare și puteți suporta chiar și un procent mai mare de pierdere nerealizată, atunci veniți cu mine să analizăm următoarele acțiuni de 2 cenți care pot oferi un potențial de creștere de ordinul sutelor de procente. Înainte de a începe, merită să menționăm că, deși acțiunile se tranzacționează deja cu puțin peste 5 dolari, se califică totuși pentru a fi incluse aici, deoarece este o companie mică.

Tenaya Therapeutics $TNYA

TNYA
$4.25 $0.00

Tenaya Therapeutics este o companie de biotehnologie care se concentrează pe tratarea bolilor de inimă prin terapie genică, regenerare celulară și medicină de precizie. Această companie dezvoltă mai multe medicamente cu potențial revoluționar.

Unul dintre candidați este terapia genică TN-201, care este în prezent principalul candidat al companiei. Este o terapie medicamentoasă care este concepută pentru a trata adulții și copiii cu o mutație în gena MYBPC3, care este cea mai frecventă cauză a bolilor de inimă. Se estimează că aceasta se află la peste 115.000 de pacienți din Statele Unite.

Compania a primit la începutul acestui an aprobarea din partea FDA pentru a începe studiile clinice de fază 1b, care se așteaptă să înceapă în al treilea trimestru al acestui an. Acest studiu ar urma să fie efectuat pe pacienți adulți, iar primele rezultate ar trebui să fie cunoscute la începutul anului 2024.

Compania lucrează, de asemenea, la o altă terapie genică, TN-301, un inhibitor cu moleculă mică al HDAC6, care este dezvoltat pentru potențialul tratament al insuficienței cardiace cu fracție de ejecție conservată. Compania estimează că mai mult de 3 milioane de persoane din SUA suferă de această boală.

Această terapie genică se află în prezent în faza I de testare. Compania se așteaptă ca primele rezultate din această fază de testare să fie disponibile în a doua jumătate a anului 2023. Una dintre celelalte terapii genice pe care compania le dezvoltă este TN-401,care este o terapie în curs de dezvoltare pentru a administra gena PKP2 pacienților care suferă de o deficiență a acestei gene. Aici se așteaptă să depună o cerere la FDA în a doua jumătate a anului 2023.

Deoarece este o companie care se află doar în stadiul clinic (deci nu are niciun produs), nu generează venituri sau profituri. Compania lucrează cu banii pe care a reușit să îi strângă prin diverse activități, cum ar fi subscrierile la bursă. În prezent, compania are un total de 194 de milioane de dolari în active circulante, pe care conducerea se așteaptă să le mențină până în prima jumătate a anului 2025.

Dacă vă interesează această companie și doriți să aflați mai multe despre ea, nu uitați să vizitați site-ul acesteia.

Această companie l-a intrigat foarte mult pe analistul Piper Sandler, care vede mai mulți catalizatori pentru creșterea viitoare.

Rămânem optimiști cu privire la acest nume, deoarece credem că piața HCM este în creștere datorită lansării recente a Camzyos (BMY), precum și a altor câtorva catalizatori cheie pentru HCM care vor veni în 2023. În consecință, considerăm că TNYA este subevaluată cu mai multe puncte de inflexiune cu TN-301 (inhibitor HCA6) pentru HFpEF Ph1 SAD/MAD date de citire HV în H2 2023, activele principale TN-201 (terapia genetică MYBPC3), date Ph1b nHCM pe cale de a fi publicate în 2024 și TN-401 (terapia genetică PKP2) pentru ARVC cu depunere IND așteptată în H2 2023. În general, cercetarea bogată în catalizatori a companiei reprezintă o oportunitate de cumpărare atractivă din perspectiva noastră.

Împreună cu acest comentariu, analistul a stabilit un preț țintă pentru această acțiune la 40 de dolari, o creștere de peste 400% față de prețul actual.

ALX Oncology Holdings $ALXO-2.4%

ALXO
$14.66 -$0.36 -2.40%

ALX Oncology este o companie de imuno-oncologie în stadiu clinic, axată pe sprijinirea pacienților în lupta lor împotriva cancerului. Ei realizează acest sprijin prin dezvoltarea de medicamente care inhibă calea de control CD47 și fac legătura între sistemele imunitare înnăscut și adaptiv.

Principalul lor medicament candidat este evorpacept, un medicament care blochează CD47 de ultimă generație, care se așteaptă să fie eficient pentru tratarea unei varietăți de cancere. Compania este așteptată să primească date dintr-un studiu de fază 2 al evorpacept în a doua jumătate a anului 2023 și va anunța, de asemenea, rezultatele optimizării dozelor dintr-un studiu clinic de fază 1b al evorpacept în combinație cu azacitidina. Acest studiu (ASPEN-02) se concentrează pe pacienții cu sindroame mielodisplastice (SMD).

Un alt pas important pe care ALX Oncology intenționează să îl facă în a doua jumătate a anului este inițierea unui studiu clinic de fază 1b de optimizare a dozelor (ASPEN-05) al evorpacept în combinație cu azacitidină și venetoclax pentru tratamentul pacienților cu leucemie mieloidă acută recidivată sau refractară sau recent diagnosticată.

De asemenea, în prima jumătate a anului 2023, compania este așteptată să vadă depunerea unui IND (Investigational New Drug) pentru ALTA-002, un anticorp agonist al receptorilor Toll-like SIRPa conjugat, la care lucrează împreună cu Tallac Therapeutics.

Și în acest caz, la fel, compania se află în faza clinică, deci nu generează profituri și cheltuiește fonduri doar pentru dezvoltarea medicamentelor sale. În prezent, compania are active curente în valoare de aproximativ 270 de milioane de dolari. Acest lucru înseamnă că societatea ar putea avea suficiente fonduri pentru a rezista până aproximativ în prima jumătate a anului 2026.

Dacă sunteți mai interesați de această companie și doriți să aflați mai multe despre ea, atunci vizitați site-ul lor.

Catalizatorii companiei au atras, de asemenea, atenția lui Piper Sandler, un analist al companiei, care a adăugat următorul comentariu.

Fluxul de catalizatori rămâne pe drumul cel bun, cu actualizări clinice importante în cancerul gastric/GEJ (ASPEN-06, actualizare P2) și MDS (ASPEN-02, date de extindere a dozei P1b) așteptate în a doua jumătate a anului 2023. Dincolo de aceasta, dezvoltarea continuă în întreaga conductă, cu studii HNSCC în curs de desfășurare (ASPEN-03, ASPEN-04; date în 2024) și depuneri IND pentru ALTA-002 așteptate în prima jumătate a anului 2023. În general, continuăm să considerăm evorpacept ca fiind cel mai bun adept din clasa sa pentru a viza CD47 și rămânem optimiști.

Împreună cu acest comentariu, analistul a stabilit un preț țintă de 48 de dolari, în creștere cu peste 600% față de prețul actual.

Concluzie

În timp ce acesta poate fi un titlu destul de riscant, analiștii cred că există catalizatori aici care pot declanșa o creștere uriașă. Așa cum am spus la început. Nu este nevoie de o creștere atât de mare pentru ca aceste acțiuni mici să ofere o apreciere frumoasă.

Chiar dacă acestea sunt companii mici, ele își vor găsi cu siguranță un loc în portofoliile multor investitori. Dar aici este foarte important să vă gândiți și la alocarea portofoliului, astfel încât să limitați riscul unei posibile pierderi procentuale mai mari.

AVERTISMENT: Nu sunt un consilier financiar, iar acest material nu reprezintă o recomandare financiară sau de investiții. Conținutul acestui material este pur informativ.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.