S&P 500 ^GSPC 5,185.4 +0.09%
Tesla TSLA $177.74 -3.80%
Nvidia NVDA $904.40 -1.85%
Alphabet GOOG $172.55 +1.60%
Microsoft MSFT $409.54 -0.97%
Meta META $468.05 +0.51%
Apple AAPL $182.30 +0.32%
Amazon AMZN $188.18 -0.28%

5 acțiuni pe care s-ar putea să nu le mai vinzi niciodată

Andrei Ciobanu
23. 6. 2023
6 min read

Tehnologia poate fi un sector dificil pentru investițiile pe termen lung din cauza inovațiilor constante care amenință liderii de piață. Aceste acțiuni sunt cele mai bune în ceea ce fac în prezent și oferă în continuare randamente investiționale potențial solide în următoarele decenii, deoarece tehnologia continuă să evolueze, iar acești lideri pot fi cei care vor profita de pe urma acesteia.

1. Nvidia $NVDA-1.8%

Acțiunile de inteligență artificială sunt la modă în aceste zile și niciuna nu a câștigat mai multă recunoaștere decât Nvidia. Compania de semiconductori și-a construit o afacere pe unitățile de procesare grafică (GPU) pentru jocuri, dar a preluat cote de piață în toate industriile care necesită GPU-uri dedicate pentru nevoile de calcul de înaltă performanță. Aceasta include aplicațiile AI, unde analiștii estimează că Nvidia deține o cotă de piață de 80% până la 95%.

NVDA

Nvidia

NVDA
$904.40 -$17.00 -1.85%

Aceasta este o mare oportunitate, având în vedere că industria globală de inteligență artificială ar putea valora trilioane în timp. În timp ce acțiunile au înregistrat o creștere uluitoare de 200% din ianuarie, încă se tranzacționează la un raport preț-beneficiu viitor de 55, comparabil cu cel din vara anului trecut, în ciuda unei perspective de creștere a câștigurilor mult mai bune. Investitorii care dețin timp de ani, nu de luni, ar putea vedea o creștere suplimentară a companiei în următorul deceniu.

2. Apple $AAPL+0.3%

Toată lumea cunoaște gigantul electronicii de consum Apple ca fiind mai mult decât un simplu producător de iPhone. Prezentarea recentă a Vision Pro la conferința dezvoltatorilor WWDC a pus compania pe lista celor care vor lupta pentru a fi lider pe piața VR. Căștile de realitate augmentată/virtuală marchează o categorie de produse complet nouă pentru companie, care în mod tradițional a scalat multe produse (iPhone, Apple Watch, AirPods) care au devenit în timp afaceri de mai multe miliarde de dolari.

AAPL

Apple

AAPL
$182.30 $0.58 +0.32%

Dar, deocamdată, iPhone-ul încă domină afacerile Apple. Compania generează un flux de numerar liber de aproape 100 de miliarde de dolari pe an, pe care Apple îl poate folosi pentru dividende și răscumpărări de acțiuni. iPhone a înlocuit nenumărate instrumente și dispozitive de zi cu zi, iar oamenii petrec ore întregi pe telefoanele lor în fiecare zi. Până când acest lucru se va schimba, investitorii Apple și pot dormi liniștiți noaptea.

3. Tesla $TSLA-3.8%

Tesla, care produce mașini electrice, a pus industria auto pe butuci și a fost un pionier al mașinilor electrice, stabilind tehnologia electrică ca viitor al transportului. Deși valoarea Tesla a crescut până la aproape 800 de miliarde de dolari, povestea companiei este departe de a se fi încheiat. Vehiculele electrice reprezintă încă un procent scăzut de o singură cifră din vehiculele active la nivel mondial. Chiar dacă concurența a diluat cota de piață a Tesla de-a lungul anilor, compania este încă pregătită să își mențină și să își extindă treptat cota.

TSLA

Tesla

TSLA
$177.74 -$7.02 -3.80%

Acest lucru merge dincolo de produsele actuale ale Tesla, cum ar fi Model 3 și Model Y. Tesla are mai multe "alte" produse, cum ar fi Cybertruck, Tesla Semi și extinderea conducerii autonome, precum și noi tehnologii avansate (software), cum ar fi AI și Tesla. Bot. Cu atât de multe fiare de călcat în foc, doar câteva succese pot duce Tesla și portofoliile acționarilor săi pe noi culmi.

4. Taiwan Semiconductor $TSM-1.3%

Dacă cipurile semiconductoare sunt blocurile de construcție ale tehnologiei, Taiwan Semiconductor este o investiție cu târnăcop pentru sectorul tehnologic. Compania este unul dintre cei mai importanți producători de semiconductori la nivel mondial, fiind responsabilă de fabricarea cipurilor pentru mulți dintre cei mai mari producători de semiconductori din lume, inclusiv Nvidia și Apple. Taiwan Semiconductor produce aproape 60% din oferta mondială de cipuri semiconductoare.

TSM

TSMC

TSM
$140.96 -$1.86 -1.31%
Capital Structure
Market Cap
631.3B
Enterpr. Val.
19.6T
Valuation
P/E
27.6
P/S
9.0
Dividends
Yield
0.0%
Payout
34.3%

Cu o astfel de capacitate de producție masivă , compania poate produce cipuri mai bine și pentru mai puțini bani decât majoritatea concurenților săi. În plus, se așteaptă ca cererea globală de semiconductori să crească constant în următorul deceniu. Piața globală a semiconductorilor valorează aproximativ 600 de miliarde de dolari. Aceasta ar putea depăși 1.000 de miliarde de dolari până la sfârșitul deceniului, ceea ce ar putea însemna ani de creștere pentru cel mai important producător de cipuri din lume.

5. Broadcom $AVGO-0.6%

Conectivitatea în dispozitivele personale, centrele de date și în industrie a crescut enorm în ultimul deceniu, împingând afacerile Broadcom spre noi culmi. Compania de semiconductori și software pentru întreprinderi este specializată în rețele, dispozitive conectate și aproape orice lucru care trimite sau primește date. Această tendință stabilită ar putea continua să se consolideze în viitor, deoarece vehiculele autonome, 5G și Internetul lucrurilor pot aduce noi oportunități de piață în anii următori.

AVGO

Broadcom

AVGO
$1,302.23 -$8.08 -0.62%

Broadcom investește în mod agresiv în crearea de software pentru întreprinderi , astfel încât să nu fie nevoită să se bazeze doar pe afacerea sa cu cipuri. Compania așteaptă achiziția, în valoare de 61 de miliarde de dolari, a companiei de servicii cloud VMware, care îi va extinde suita existentă de produse software pentru întreprinderi. Produsele Broadcom se află de partea bună a tendinței pe termen lung de a deplasa informațiile în siguranță în întreaga lume, astfel că viitorul pare luminos și pentru această acțiune.

Toate aceste companii se află în prezent la sau chiar sub nivelul maxim al tuturor timpurilor. Poate că singura excepție este $TSM-1.3%, dar nici acestea nu au scăzut foarte mult. Dacă dețineți deja aceste acțiuni, nu trebuie să vă faceți griji, dar acum nu este cel mai bun moment pentru a le cumpăra. Va trebui să așteptăm totuși prețuri mai bune Privind în perspectivă, aceste acțiuni s-ar putea să nu fie atât de scumpe...

Acesta nu este un sfat financiar. Furnizez date disponibile în mod public și împărtășesc opiniile mele despre cum aș gestiona eu însumi situația. Investițiile sunt riscante și fiecare este responsabil pentru deciziile sale.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.