S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Jak investovat do MICRO-cap společností ?

Kam-Investovat.cz
4. 8. 2023
3 min čtení

Investování do MICRO-cap společností je disciplína pro každého investora, který má zájem se posunout v investování na novou a hlubší úroveň. Micro-cap společnosti nabízejí investorům potenciál vyšších výnosů, avšak pouze za cenu akceptování vyššího rizika. Společnosti označované jako Micro-cap jsou malé firmy s nízkou tržní kapitalizací. Ať už jste začátečník nebo zkušený investor, můžete získat užitečné rady a nápady, jak lépe pochopit, analyzovat a využít potenciál investic do Micro-cap společností.

Kdo nachází investičně zajímavou Micro-cap společnost jako první ?

Obecně platí, že investičně zajímavé společnosti s nízkou tržní kapitalizací nacházejí jako první retailový (drobní) investoři, nikoliv institucionálními investory, fondy apod. Je to proto, že retail investoři mají na investování malý kapitál a mohou si dovolit nakoupit jen určitý počet akcií. To pro velké hráče, jako investiční fondy nebo instituce, smysl nedává, protože ti nakupují akcie v řádově vyšších stovkách milionů dolarů, což může být celá tržní hodnota Micro-cap společnosti. A zde vzniká příležitost pro drobného investorova prozkoumávat takové oblasti trhu, které sleduje velmi malý okruh investorů a analytiků.

Jak analyzovat Micro-cap společnosti ?

Analýza Micro-cap společností vyžaduje důkladný výzkum a pochopení klíčových faktorů. Většina investorů se zajímá především o to, proč investovat do konkrétní společnosti. Avšak velmi málo investorů se zajímá o to, proč NEINVESTOVAT do konkrétní společnosti. Tedy naopak hledat negativní informace o členech managementu špolečnosti, negativní zpětné vazby jejich zákazníků či klientů nebo podvodech a nejasnostech spojených s danou společnosti, které mohou případnou investici potopit. Dále je při takové analýze dobré ověřit, zdali byla společnost auditována v rámci jejich finančních výkazů. Ideálně, aby audit vykonala nějaká známá auditorská společnost, která v minulosti auditovala jiné veřejně známé společnosti. Podezřelé je rovněž masivní vydávání nových akcií či opčních kontraktů.

Investovat do Micro-cap společností je sice velmi rizikové, ale investor může objevit pomyslného investičního „jednorožce“.

Jak investovat do MICRO-cap společností ? Ve kterých zemích hledat investičně zajímavé Micro-cap společnosti ? Jak mohou investoři získávat nové investiční nápady ? Co by měla obsahovat analýza Micro-cap společnosti ? Jak nacházet malé Micro-cap společnosti, které mohou růst v jakémkoli tržním prostředí ? Velmi zajímavý podcast na téma investování do malých Micro-cap společností si poslechněte ve videu níže:

Jak investovat do MICRO-cap společností ? | Kam investovat (kam-investovat.cz)


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.