S&P 500 ^GSPC 5,187.7 +0.13%
Tesla TSLA $177.75 -3.79%
Alphabet GOOG $172.98 +1.85%
Nvidia NVDA $905.08 -1.77%
Microsoft MSFT $409.34 -1.02%
Meta META $468.24 +0.55%
Apple AAPL $182.40 +0.38%
Amazon AMZN $188.74 +0.02%

3 globální akcie pro správnou diverzifikaci portfolia

Redakce Bulios
7. 8. 2023
5 min read

Finanční ekosystém se neustále vyvíjí a zajímavé příležitosti se objevují i za hranicemi tradičních trhů, jako jsou Spojené státy. Tento vývoj zdůrazňuje nutnost mezinárodní diverzifikace v portfoliu investora. Využitím mezinárodních akcií investoři nejen diverzifikují svůj majetek, ale také se dostávají do čela globálního ekonomického pokroku.

Logo indické HDFC banky

Vzhledem k tomu, že svět je svědkem rostoucího počtu obyvatel střední třídy, zvyšující se životní úrovně a prudkého růstu produktivity, je zřejmé, že ekonomické crescendo 21. století může rezonovat spíše z mezinárodních břehů. Aby tedy investoři využili těchto příběhů o mezinárodním růstu, bylo by pro ně moudré vyčlenit část svých investic do akcií z globálních trhů. 

My se dnes podíváme na tři takové šampiony z různých částí světa. Ale nebojte se, vybrali jsme schválně 3 akcie, které zároven bez problému najdete registrované na amerických burzách a u kterých by neměl být problém je koupit přes vašeho aktuálního brokera.

ASML Holding: Polovodičová velmoc

Nizozemská společnost ASML Holding $ASML-0.9% vyniká jako globální lídr v oblasti zařízení pro výrobu polovodičů. Jak se náš každodenní život prolíná s technologiemi, od chytrých telefonů a počítačů až po automobily a domácí spotřebiče, polovodiče se staly doslova srdcem této transformace.

S rozmachem technologických inovací, zejména v oblastech, jako je umělá inteligence, poptávka po těchto čipech mnohonásobně vzrostla. Geopolitická situace ovlivňuje i oblast polovodičů. Vzhledem k tomu, že dodávky čipů se pro země stávají imperativem národní bezpečnosti, ozývá se v regionech, jako je Evropa a USA, stále hlasitěji volání po lokální výrobě.

Společnost ASML Holding, která se na této vlně veze, slibuje, že se stane významnou silou při posilování globálních výrobních kapacit polovodičů, což z ní činí zajímavou dividendovou akcii, o které je třeba uvažovat. Přesně díky tomu se dostala na první místo našeho seznamu.

ASML

ASML

ASML
$908.22 -$8.70 -0.95%

MercadoLibre: Průkopník e-commerce v Latinské Americe

Pokud se podíváme na oblast e-commerce v Latinské Americe, MercadoLibre $MELI+2.1% se ukazuje jako dominantní síla. Společnost byla založena v Argentině, ale nyní se její působnost rozšířila široko daleko. I když Argentina zůstává zásadním trhem, velká část jejích obchodních operací se rozvíjí v Brazílii a Mexiku.

V prostředí, kde se řada podniků potýká s problémy, společnost MercadoLibre vzdoruje nepřízni osudu tím, že nejen udržuje, ale také posiluje svou pracovní sílu. To, čím se společnost MercadoLibre odlišuje, je její dvojí síla jak v oblasti online maloobchodu, tak v oblasti fintech.

Vzhledem k tomu, že digitální nakupování a finanční služby získávají v Latinské Americe na popularitě, stojí tato společnost na prahu potenciálního exponenciálního růstu. Rozhodně si proto zaslouží být na radaru každého investora, který by chtěl mít globálně diverzifikované portfolio.

MELI
$1,688.69 $34.84 +2.11%

HDFC Bank: Indické bankovnictví

HDFC Bank $HDB-2.3%, která směřuje do Asie, je ztělesněním růstu v indickém bankovním sektoru. Jako přední indická banka soukromého sektoru má HDFC rozsáhlou působnost, která zahrnuje více než 7 800 poboček rozesetých ve více než 3 800 městech.

Banka není jen tradičním věřitelem, ale prozíravě se pustila do oblasti digitálních plateb. V době, kdy hotovost přestává být dominantní a digitální transakce se stávají normou, HDFC využívá této transformační "války proti hotovosti".

Vzhledem k tomu, že Indie pokračuje v cestě hospodářského pokroku, má HDFC díky své rozsáhlé síti a strategickému směřování do oblasti digitálního financování záviděníhodnou pozici.

Pro milovníky dividend nabízí HDFC kombinaci stabilních výnosů s růstovým příběhem zakořeněným v indické digitální finanční revoluci. Aktuální dividendový výnos činí 1,15 %.

HDB
$56.76 -$1.32 -2.27%

Diverzifikace investic začleněním mezinárodních akcií není jen strategií, ale v dnešním globalizovaném světě prakticky nutností. Tyto tři akcie - ASML Holding, MercadoLibre a HDFC Bank - nabízejí jedinečné hodnotové nabídky a měli být na vašem radaru. 

Pro investory z toho plyne jasné poselství: s tím, jak se mění dynamika světové ekonomiky, může koncentrace části portfolia do těchto mezinárodních dividendových tahounů otevřít cestu ke zhodnocení kapitálu a konzistentním výnosům.


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.