S&P 500 ^GSPC 5,187.7 +0.13%
Tesla TSLA $177.75 -3.79%
Alphabet GOOG $172.98 +1.85%
Nvidia NVDA $905.08 -1.77%
Microsoft MSFT $409.34 -1.02%
Meta META $468.24 +0.55%
Apple AAPL $182.40 +0.38%
Amazon AMZN $188.74 +0.02%

Analytici predikují solidní růst pro těchto 5 známých akcií

Redakce Bulios
16. 8. 2023
6 min read

Po velmi náročném roku 2022, kdy trh zaznamenal velké propady, zde máme rok nový s novými příležitostmi. Akciový trh útočí na své ATH a najít podhodnocené akcie se může zdát na první pohled jako velký oříšek. Těchto 5 společností se obchoduje za pěkné cenovky a slibují růst i do budoucna.

Logo společnosti $TSM-1.2% 

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd. $TSM-1.2%

Lídr ve výrobě čipů - Společnost TSMC je jedním z hlavních hráčů na poli polovodičů. Jejich čipy se používají ve špičkových technologiích po celém světě. Ačkoli v nedávném období zaznamenala společnost pokles zisku kvůli úpadku poptávky po elektronice, má stále velký potenciál.

TSM

TSMC

TSM
$141.11 -$1.72 -1.20%

TSMC zůstává dominantním hráčem na trhu s čipy o velikosti 7 nanometrů a méně, což je oblast s rostoucím potenciálem v oblasti spotřební elektroniky a průmyslových aplikací.

"Apple, který začal přesouvat svůj dodavatelský řetězec pryč z Číny, patří mezi největší zákazníky společnosti TSM. V této spolupráci vidím velký potenciál pro TSM do budoucna." Píše John Divine - Investiční expert, působící na webu USnews

Akcie společnosti jsou obchodovány za P/E 16 a nabízejí dividendový výnos 2 %. Přestože akcie začaly rok 2023 s solidním růstem, od poloviny června se zastavily na podpůrné úrovni kolem 90 dolarů.

Analytici webu Tipranks predikují nárůst akcií této společnosti o 35,34 % na hodnotu $125 v horizontu jednoho roku.

The Walt Disney Company $DIS-9.5% 

Kvalitní management a značka - The Walt Disney Company je globální mediální společnost, která se specializuje na produkci filmů a televizního obsahu. Disney je známý pro ikonické postavy jako Micky Mouse a populární značky jako Marvel, Star Wars a Pixar. Společnost také provozuje zábavní parky a resorty po celém světě, což přispívá k rozmanitému portfoliu a globálnímu dosahu.

DIS

Disney

DIS
$105.39 -$11.08 -9.51%

Jedním z klíčových faktorů při výběru akcií k dlouhodobému držení je schopnost managementu. S návratem dlouholetého generálního ředitele Boba Igera má Disney tuto vlastnost na své straně. Iger převzal vedení společnosti v období jejího úspěšného růstu a akvizic, včetně Pixaru, Marvelu a Lucasfilmu.

Společnost však v poslední době zaznamenala netypickou čistou ztrátu kvůli jednorázovým nákladům. Růst tržeb v posledním kvartálu byl nižší než očekávaný. Navzdory těmto výzvám však Disney pokračuje ve svém úsilí o rozvoj a expanzi.

Analytici webu Tipranks predikují nárůst akcií této společnosti o 26,99 % na hodnotu $110,56 v horizontu jednoho roku.

Citigroup Inc. $C-1.3%

Diverzifikovaná bankovní společnost - Citigroup je jednou z největších amerických bankovních institucí, která působí jako globální poskytovatel finančních služeb. Společnost nabízí širokou škálu produktů a služeb, včetně bankovnictví, investičního bankovnictví, správy majetku, obchodování s cennými papíry a řadu dalších finančních produktů. Citigroup má globální přítomnost a své služby poskytuje ve více než 100 zemích a regionech, což jí dává silnou pozici na mezinárodní finanční scéně.

C
$62.00 -$0.81 -1.29%

Pro investory představuje dvojí hodnotu. Nabízí atraktivní dividendový výnos 4,8 %, což je významné zejména v době růstu úrokových sazeb a vysoké inflace. A také vypadá jako akcie hodnotová, která se obchoduje za P/E méně než 8. Nemluvě o tom, že ji nakupuje i sám Warren Buffet.

Analytici webu Tipranks predikují nárůst akcií této společnosti o 25,74 % na hodnotu $54,33 v horizontu jednoho roku.

Amazon Inc. $AMZN+0.0% 

E-commerce gigant - Společnost Amazon je celosvětově působící e-commerce a technologická firma, která se specializuje na prodej zboží a služeb prostřednictvím online platformy. Kromě toho provozuje Amazon Web Services (AWS), rozsáhlou platformu poskytující cloudové služby. Společnost také nabízí digitální obsah, včetně knih, filmů a hudby, skrze své platformy Kindle, Prime Video a Amazon Music.

AMZN

Amazon

AMZN
$188.74 $0.04 +0.02%

"Dominantní e-komerční gigant Amazon měl nepříznivý rok 2022, kdy akcie ztratily 50 % své hodnoty. Nicméně tato společnost nesmí být opomenuta. Její korunní klenot, Amazon Web Services (AWS), je výnosnou částí podnikání a má roční tržby přesahující 85 miliard dolarů. A může do budoucna tvořit velkou část zisků společnosti" Udává John 

Akcie Amazonu vstoupily do roku 2023 s solidním růstem. Po překonání odhadů ohledně výdělků a tržeb ve druhém čtvrtletí se akcie zvýšily o více než 8 %. Do 11. srpna tak akcie AMZN vzrostly o 64,8 %.

Analytici webu Tipranks predikují nárůst akcií této společnosti o 26,48% na hodnotu $174,13 v horizontu jednoho roku.

Dutch Bros Inc. $BROS+0.3% 

Rychle Rozrůstající se Kavárenský Řetězec - Dutch Bros se specializuje na kávové nápoje. Společnost provozuje drive-thru pobočky, které nabízejí různé druhy káv, nápojů a dalších produktů. Síť Dutch Bros má pobočky zejména na západním a jihozápadním pobřeží Spojených států.

BROS
$28.42 $0.08 +0.28%

"Zatímco masivní firmy jako Apple mohou investorům poskytnout určitou stabilitu, menší společnosti mají větší prostor pro růst a mohou přispět k rozvoji portfolia. Mezi ně patří i Dutch Bros, který má ve srovnání s Applem zhruba 0,2 % velikosti Applu, protože má hodnotu kolem 5,3 miliardy dolarů." Popisuje John

Kompaktní design drive-thru poboček znamená relativně nízké náklady na otevření nových provozoven a to umožňuje rychlejší expanzi. To se odráží v číslech: Dutch Bros otevřela v roce 2022 celkem 133 nových poboček, což představuje růst počtu provozoven o 25 %. A momentálně má celkem 754 poboček ve 14 státech. Tržby společnosti v roce 2022 prudce vzrostly o 48,4 %.

Výsledky druhého čtvrtletí, zveřejněné 8. srpna, ukázaly růst tržeb o 34 % oproti předchozímu roku a nárůst obratu na pobočkách o 3,8 %. Společnost také ohlásila plány na přechod Christine Barone na pozici generální ředitelky, přičemž současný CEO Joth Ricci odejde k 1. lednu. Akcie firmy vzrostly o téměř 18 % hned následující den a od té doby pokračují v růstu.

Analytici webu Tipranks predikují nárůst akcií této společnosti o 10% na hodnotu $35,75 v horizontu jednoho roku.

Vybrané akcie pro rok 2023 od Johna Divina nabízejí různorodé příležitosti pro investování. Od polovodičů přes zábavu, řetězec kaváren až po finance a e-komerční obchod, každá z těchto společností má své unikátní charakteristiky a potenciál pro růst.


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.