S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Co je záhadný Muskův "Plán B" na nákup Twitteru? Množí se divoké spekulace

Miliardář a generální ředitel společnosti Tesla Elon Musk ve čtvrtek na konferenci TED2022 ve Vancouveru přiznal, že si není jistý, zda se mu skutečně podaří koupit Twitter. Tento naprostý obrat vypálil jen chvíli po tom, co nabídl, že bez jakýchkoliv okolků celý Twitter koupí za 54,20 dolaru za akcii, tedy asi 43 miliard dolarů. Má prý však nějaký tajný "plán B". O co by se mohlo jednat?

Co má Elon v plánu? Zdroj

Twitter potvrdil, že nabídku obdržel, ale jeho představenstvo musí nabídku, která oceňuje akcie mnohem níže než na 70 dolarů, kterých dosáhly loni v létě, ještě posoudit. Musk však prohlásil, že nabídka bude jeho "nejlepší a konečná".

Blíže jsem se jeho nabídce věnoval v tomto článku: Situace kolem Elonova nákupu Twitteru se vyhrocuje: "Jestli mají aspoň trochu rozum, pošlou Muska do háje"

Později ve čtvrtek prý generální ředitel Twitteru Parag Agrawal na schůzce zaměstnanců řekl, že společnost nabídku vyhodnocuje.

Na otázku, zda existuje "plán B", pokud by jeho současná nabídka byla odmítnuta, Musk odpověděl, že "existuje".

Odmítl to upřesnit. Co přesně by to tedy mohlo být? U Elona si člověk nemůže být jistý nikdy ničím 🤷

https://www.youtube.com/watch?v=cdZZpaB2kDM

Navzdory jeho obrovskému bohatství není velká část Muskova majetku likvidní, takže mnoho lidí napadne, jak by zajistil finanční prostředky, pokud by jeho nabídka byla přijata. Například analytici Wells Fargo $WFC+0.2% ve čtvrtek uvedli, že Musk možná bude muset prodat akcie Tesly, aby převzetí financoval. Kdo ví, Elon je schopný vydupat si třeba platbu Dogecoinem... 😂

Anderson se zeptal, zda má Musk zajištěné financování, čímž narážel na Muskův nechvalně známý tweet, kdy řekl, že převezme Teslu do soukromých rukou.

"Mám dostatečný majetek," řekl Musk. "Když mi ten nákup povolí, tak to zvládnu."

Musk v narážce na dřívější tweet o převzetí Tesly $TSLA+0.6%  do soukromých rukou dodal, že financování bylo skutečně zajištěno, a vysvětlil, proč v této situaci nemá respekt před Komisí pro cenné papíry a burzy". Zašel dokonce tak daleko, že některé pracovníky této agentury nazval bastardy. Good job, takhle se dělá reklama zadarmo 😂😂

https://www.youtube.com/watch?v=ZDsbWejQhAQ

Toto není investiční doporučení. Jedná se o můj souhrn zpráv, dat a spekulací různých zdrojů na internetu. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @joemaymay má karmu 52 a je členem této komunity od 23/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

A co je podle tebe nejreálnější plán B?

No nejreálnější je, že mu to prostě nedovolí. Pokud by to fakt nějak prošlo, tak klidně mohl už předem prodat akcie Tesly, nebo kdo ví - třeba použije ty Bitcoiny $BTCUSD+6.6% , která kupoval a prodával tam a zpátky loni.

HA! zajímavá možnost s tím BTC, to si klidně dovedu představit

Jako vypálit, že kontrolní úřad jsou bastardi může fakt snad jen on 😂😂😂

Nebojí se toho, o tom žádná :D

Ale klasicky naprosto geniální. Nemůžou mu vlastně nic, ale mluvit o tom budou úplně všichni a má další reklamu for free 🤘