S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

3 dividendové akcie pro investory hledající dlouhodobý růst

Redakce Bulios
11. 1. 2024
4 min čtení

Tyto tři společnosti, které procházejí určitými výzvami, mohou nabídnout investiční příležitosti na solidní zhodnocení vašich investic. Podívejme se na to, co je dělá atraktivními pro dividendové investory a proč by právě teď mohly být na seznamu vašich investičních priorit.

Dividendové investování a hledání akcií s dlouhodobým potenciálem jsou pro mnohé investory klíčovými strategiemi. Zde jsou tři společnosti, které, mohou představovat zajímavou příležitost pro investory hledající stabilní růst a vysoký dividendový výnos.

Medtronic $MDT+1.1% 

Medtronic, s dlouholetou historií v oblasti zdravotnických přístrojů, se vypracoval na jednu z předních pozic ve svém odvětví. Specializuje se na vývoj a výrobu široké škály inovativních zdravotnických technologií, které zasahují do oblastí kardiovaskulární, neurologické a chirurgické péče. Společnost je známá svým závazkem k neustálému inovování a poskytování pacientům a lékařům efektivní a bezpečná lékařská řešení.

Medtronic nejenže produkuje špičkové zdravotnické přístroje, ale také se vyznačuje dlouhodobým závazkem k akcionářům. S historicky nejvyšším dividendovým výnosem dosahujícím 3,2 % společnost ukazuje pevnou stabilitu a schopnost poskytovat hodnotu svým investičním partnerům. I přes současné výzvy spojené s procesem schvalování nových produktů se společnost drží svého strategického plánu a snaží se překonat překážky v cestě k dalšímu technologickému pokroku a zlepšení pacientské péče.

Investoři věřící v potenciál firmy v oblasti zdravotnických inovací by mohli vidět při současné ceně akcií $MDT+1.1% atraktivní investiční příležitost.

MDT
$85.64 $0.92 +1.09%

Texas Instruments $TXN-0.3% 

Texas Instruments, výrobce mikročipů, stojí v čele technologických inovací v oblasti polovodičů. Společnost má dlouhou historií stabilního růstu a výzkumu ve vývoji mikročipů. Společnost nejenže vyrábí mikročipy, ale také se vyznačuje svým pevným závazkem k poskytování hodnoty pro akcionáře prostřednictvím pravidelného zvyšování dividendy. S aktuálním dividendovým výnosem dosahujícím 3,1 % poskytuje Texas Instruments investiční příležitost pro ty, kteří hledají spojení mezi technologickou inovací a stabilním finančním růstem.

Společnost se momentálně potýká s výkyvy v odvětví, což odráží současný útlum ve výrobě mikročipů. Nicméně dlouhodobí investoři, kteří ocení význam mikročipů v digitálním světě a věří v jejich neustálý růst, mohou spatřit v současné ceně akcií $TXN-0.3% zajímavou příležitost.

Pro aktivní a technologicky zaměřené portfolio může být tato firma atraktivním přídavkem, zvláště v době, kdy se společnost soustředí na strategie pro budoucí růst.

TXN
$195.00 -$0.53 -0.27%

Stanley Black & Decker $SWK-1.7% 

Stanley Black & Decker, průmyslová společnost specializující se na výrobu nářadí, prošla náročným obdobím v důsledku akvizic financovaných dluhem a vlivů pandemie. Přestože společnost čelí výraznému poklesu upraveného zisku, vedení se aktivně snaží o obrat. S aktuálním dividendovým výnosem dosahujícím 3,3 % může být Stanley Black & Decker přitažlivý pro investory hledající vyšší výnosnost v kombinaci s potenciálním obratem.

V roce 2024 se očekává výrazné oživení upraveného zisku, což by mohlo přinést investiční příležitost pro ty, kteří věří v schopnost společnosti překonat současné obtíže a nastavit se směrem k pozitivnímu růstu.

Rizikovější investoři, kteří jsou ochotni přijmout dočasné nepříznivé faktory, mohou nalézt v této společnosti velice zajímavou příležitost.

SWK
$89.82 -$1.58 -1.72%

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Přihlášení do Buliosu

Přihlas se a sleduj své oblíbené akcie, vytvářej portfolio a diskutuj s ostatními


Nemáš účet? Zaregistruj se

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.