S&P 500 ^GSPC 5,187.7 +0.13%
Tesla TSLA $177.75 -3.79%
Alphabet GOOG $172.98 +1.85%
Nvidia NVDA $905.08 -1.77%
Microsoft MSFT $409.34 -1.02%
Meta META $468.24 +0.55%
Apple AAPL $182.40 +0.38%
Amazon AMZN $188.74 +0.02%

3 акции на сини чипове на прага на изненадващ растеж

Vladimir Mihaylov
11. 4. 2024
1 min read

Последното тримесечие донесе значителни финансови резултати за 3 ключови играчи, които успяха да преодолеят предизвикателствата на цифровата трансформация и нарастващата конкуренция. Един от водещите производители на развлекателно съдържание може да се похвали с ръст на абонатите и подобряващи се възможности за монетизация. Междувременно телекомуникационният гигант отбеляза пробиви в развитието и разширяването на своята 5G мрежа и високоскоростна интернет услуга.

Не на последно място, лидерът в производството на полупроводници и микропроцесори обяви значителен ръст на приходите и промени в стратегическата реорганизация. Тези събития не само демонстрират непрекъснатия напредък и иновации в технологичната и медийната индустрия, но и откриват нови възможности за инвеститорите, които търсят вълнуващи и атрактивни възможности

Warner Bros. Discovery $WBD-2.4%

Warner Bros. Discovery, една от водещите компании в медийната и развлекателната индустрия, имаше натоварена година със значими събития и стратегически ходове, които оформят нейното бъдеще. През четвъртото тримесечие на миналата година компанията постигна общи приходи в размер на 10,2 млрд. долара, което представлява спад от 6,5 % в сравнение с предходния период, когато се коригира с чуждестранните валутните курсове. Този резултат разкрива трудните условия в медийния сектор, който е все по-засегнат от цифровата трансформация и нарастващата конкуренция.

WBD
$7.77 -$0.19 -2.39%
Fair Price: $4.97
Gvulrd: 78.74%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Въпреки тези предизвикателства Warner Bros. Discovery отчете значителен ръст в услугите от типа " директно към потребителя", където броят на абонатите нарасна до впечатляващите 97,7 млн. Този ръст бе подсилен отчасти от успешното придобиване на BluTV - ход, който позволи на компанията да разшири глобалния си обхват и да укрепи позициите си. Увеличението на броя на абонатите е съпроводено и със 7% увеличение на средния приход от потребител, което показва подобряващите се възможности на компанията за монетизация в динамична и конкурентна среда.

WBD
$7.77 -$0.19 -2.39%
Target Price
22.67 (+191.76% Upside)

Въпреки че компанията е изправена пред предизвикателства, като например спад в приходите от мрежата и рекламата, нейният стратегически фокус и оперативни корекции показват положителен обрат. Warner Bros. Discovery активно се адаптира към променящите се пазарни условия, намалява оперативните разходи и активно решава проблема с дълга си, полагайки основите на устойчив растеж през следващите години.

AT&T $T+0.5%

AT&T, гигантът в телекомуникационен гигант, напоследък се гордее с амбициозния си растеж и иновациите, за да си осигури господстващо положение. По-специално, тя съсредоточава усилията си върху разширяване на 5G мрежи и развитието на оптични мрежи, което е отразено в последните им финансови резултати и стратегически планове. През последното тримесечие компанията отбеляза значителен етап, като нейната 5G мрежа достигна покритие от над 210 милиона души, което ясно показва нейния ангажимент да бъде лидер в предоставянето на най-бързата и надеждна мобилна мрежа.

T

AT&T

T
$17.08 $0.09 +0.53%
Fair Price: $75.71
Ftvhcg: 20.61%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Освен това компанията показа значителен напредък в разгръщането на AT&T Fiber, нейната услуга за високоскоростен интернет, която вече покрива повече от14милиона домове и фирми в САЩ. Този ход не само укрепва позициите на компанията, но и подчертава ангажимента й да AT&T за осигуряване на висококачествена и високоскоростна интернет свързаност, която е от съществено значение за съвременното цифрово общество. Амбицията на компанията да стигне още по-далеч се проявява в плана ѝ да разшири оптичната си мрежа до над 30 милиона места докрая на 2025 г. - стратегическа стъпка за засилване на нейното влияние и конкурентоспособност.

T

AT&T

T
$17.08 $0.09 +0.53%
Target Price
26.9 (+57.49% Upside)

Финансовите резултати на AT&T също отразяват нейната силна позиция и стратегическа насока. Компанията обяви, че приходите ѝ от безжични услуги се очаква да нараснат с 3 %докато приходите от широколентови услуги се очаква да нараснат с до 7 %. Тези прогнози са ясен сигнал за инвеститорите и пазара, че AT&T не само работи за запазване на позициите си, но и планира по-нататъшно разширяване и иновации, които биха могли да променят из основи телекомуникационната индустрия.

Intel $INTC-0.9%

Intel, добре позната компания в областта на полупроводници и микропроцесори, неотдавна отчете финансови резултати, които надхвърлиха очакванията и показаха положителен обрат в дейността й. През последното тримесечие компанията регистрира продажби в размер на 15,4 милиарда ...което представлява увеличение от 10 % на годишна база. Това значително увеличение е доказателство за ефективното изпълнение на стратегията им и адаптирането към динамично променящия се технологичен пазар.

INTC

Intel

INTC
$30.68 -$0.29 -0.94%
Fair Price: $39.23
Qrjbzy: 77.14%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Като част от стратегията си за продължаващ растеж Intel реорганизира корпоративните си структури, за да отрази по-добре настоящите и бъдещите пазарни възможности. Интегрирането на Accelerated Computing Systems и Graphics Group е една от ключовите стъпки в тази реорганизация, която има за цел да опрости операциите и да оптимизира разходите. Тези структурни промени са част от по-широки усилия за подобряване на конкурентоспособността и финансовите резултати Intelвключително в области като изкуствения интелект и графичните процесори, където се очаква бърз растеж.

INTC

Intel

INTC
$30.68 -$0.29 -0.94%
Target Price
40.25 (+31.19% Upside)

Друг важен етап за Intel е неотдавнашното пускане на пазара на процесори Intel Xeon 5. поколение, които са предназначени специално за изчислителни задачи в областта на изкуствения интелект. Тези нови процесори предлагат изключителна производителност и ефективност, което позволява на Intel да затвърди позициите си с високопроизводителен и енергийно ефективен изчислителен хардуер.

Отказ от отговорност: В Bulios може да се намери много вдъхновение, но изборът на акции и изграждането на портфейл зависи от вас, затова винаги правете задълбочен собствен анализ.

Източник.

Прочетете цялата статия безплатно?
Продължете 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.