📈 Doi guvernatori ai Fed au indicat că intenționează să mențină ratele dobânzilor la un nivel mai ridicat pentru o perioadă mai îndelungată, având în vedere ritmul lent de scădere a inflației.

Luni, vicepreședintele Philip Jefferson și vicepreședintele pentru supraveghere Michael Barr al Fed au subliniat că este necesar să se vadă dovezi mai convingătoare privind o reducere semnificativă a inflației înainte de a lua în considerare o scădere a ratelor dobânzilor. Această poziție indică o intenție clară de a menține ratele la un nivel mai ridicat pentru o perioadă extinsă.

Jefferson a subliniat că, deși inflația din aprilie, măsurată prin indicele prețurilor de consum, a înregistrat o creștere de 3,6%, în scădere față de avansul din martie de 3,8%, aceste cifre nu sunt suficiente. Ținta pe termen lung a Fed este o rată de creștere a inflației de 2%.

În timp ce se afla la Atlanta, Barr a declarat: "Ne aflăm într-o poziție solidă pentru a menține ratele dobânzilor stabile și pentru a monitoriza îndeaproape evoluția condițiilor."

Fed estimează că va fi nevoie de mai mult decât de date trimestriale pentru a susține o scădere a inflației. Cheltuielile de consum rămân puternice, ceea ce ar putea încetini mai târziu în cursul anului, având în vedere cât de semnificative sunt ratele ridicate ale dobânzilor asupra economiei.

Președintele Fed,Jerome Powell, a declarat săptămâna trecută că Fed are nevoie de mai mult de trei rapoarte privind inflația pentru a lua cu încredere decizia de a reduce ratele. Investitorii estimează acum că șansele unei reduceri a ratelor în septembrie sunt mai mici decât 50 %.

Dumneavoastră cum vedeți situația? Credeți că vom asista la o reducere a ratelor în septembrie? 💭 Ce efect credeți că ar avea o reducere a ratei asupra piețelor, care se află acum la maxime istorice? Ne-am putea uita la noi maxime și am bate recorduri, sau credeți că bursa este deja atât de strânsă încât vom asista la un fel de aplatizare? Împărtășiți-vă părerea în comentarii !!!📉


No comments yet
Timeline Tracker Overview