S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Morgan Stanley: Nio vzroste o dalších 50% a překoná u toho veškerou konkurenci

Morgan Stanley opakuje svou cílovou cenu pro akcie $NIO+0.4%. Stále máme ve hře 30$ predikci a k tomu potenciál, že během tohoto cyklu může a bude překonávat své konkurenty. Za poslední měsíc si $NIO+0.4% připisuje přes 31%, což je dost dobré, ale rozhodně tím společnost nekončí. Mám pro vás řadu novinek a katalyzátorů, které vás přesvědčí o tom, proč je u společnosti $NIO+0.4% stále prostor pro vysoký růst.

Bude společnost $NIO+0.4% špičkou v sektoru?

Banka Morgan Stanley skoro před 3 týdny zveřejnila velice býčí predikci pro akcie $NIO+0.4%. Predikce úplně doslova nevyšla, ale přinesla nám alespoň část z ní. Mluvilo se o 30$ za akcii během pouhých 15 dní, což nevyšlo, ale predikce znovu nabírá na obrátkách, když analytici MS tvrdí, že Nio dosáhne v blízké budoucnosti bez problémů 30$ za akcii, a navíc u toho nechá konkurenci daleko za svými zády. Níže vám uvedu důvody, proč tomu tak bude.

Odkaz na první predikci: Morgan Stanley přináší brutálně býčí predikci pro společnost Nio, která se má naplnit během 15 dní | Bulios

Morgan Stanley a predikce (Analytik Morgan Stanley Tim Hsiao)

V počátečním rozhovoru se rozebírají zhoršené výsledky v oblasti marží, které však pro Nio nemusí být problémem. Proč? Zdá se, že se investoři přesunuli za obavy z marží, přičemž většina otázek se nyní zaměřuje na objemové a výrobní modely. Věříme, že pokud společnost může v červnu vykázat solidní prodejní odraz o 11-13 tisíc, mělo by to pomoci $NIO+0.4% obnovit důvěru investorů, "řekl Hsiao klientům.

Analytik navíc říká, že investoři jsou pravděpodobně povzbuzeni, protože "silná sestava společnosti Nio nyní poskytuje lepší viditelnost a předvídatelnost, což pravděpodobně osloví investory uprostřed současné volatility."

"I když její nové modely v krátkodobém horizontu nevytvářejí pozitivní peněžní tok, myslíme si, že její vylepšená šířka pásma modelů napříč segmenty (sedan, SUV, crossover) a atraktivní ceny osloví adresovatelný trh $NIO+0.4%, posílí její konkurenční pozici a výhled růstu do roku 2023. To je také rozhodující pro finanční schopnost $NIO+0.4% a vyjednávací sílu v dodavatelském řetězci, "dodal Hsiao.

Celkově analytik říká, že akcie $NIO+0.4% v blízké době překonají veškeré začínající konkurenty.

  • "Věříme, že akcie předních startupů v oblasti elektromobilů se budou pohybovat v tandemu v horizontu 12-18 měsíců; NIO zaostává, ale měl by nastat obrat. Výkonnost akcií jako taková bude pravděpodobně záviset na marginálních provozních zlepšeních a tržních očekáváních, kde $NIO+0.4% dominuje.
  • Podobně analytik Bank of America Ming Hsun Lee zopakoval hodnocení Buy na akciích Nio po konferenčním hovoru s managementem.

___________________________________________________________________________

Teď si dáme Pavlovo okénko, kde vám představím novinky ohledně společnosti👇.

Společnost Nio představila na posledním eventu nový automobil (EV) es7.

Rozhodně se jedná o vynikající zprávu, když vaše oblíbená společnost vydá nový model nebo produkt, který přinese další zisky. Do obchodů a prodejů by měl model přijít už 28. srpna. 

Čím je tento model speciální? Nejenže se jedná o další skvělý a výkonný model, jedná se o model, na kterém společnost spolupracuje s Nvidií $NVDA-2.0%.

Nvidia popisuje spolupráci a nový model takto: Inteligentní užitkové vozidlo: NIO ES7 nově definuje kategorii pomocí inteligentního, všestranného elektromobilu poháněného technologií NVIDIA DRIVE Orin.

Vzhledem k tomu, že SUV v roce 2021 představovala téměř polovinu celosvětového prodeje vozidel, vzrostla popularita SUV vzhledem k jejich všestrannosti. Nyní si NIO klade za cíl dále zvýšit prodeje.

Užitečnost se snoubí s technologií

Technologie uvnitř ES7 je jádrem toho, co z něj dělá vozidlo měnící kategorii.

SUV je první, které zahrnuje design snímače strážní věže NIO, který kombinuje 33 vysoce výkonných lidarů, radarů, kamer a ultrazvuku uspořádaných kolem vozidla. Data z těchto senzorů jsou spojována a zpracovávána centralizovaným superpočítačem (zvaným Adam) pro robustní prostorové vnímání.

Rostoucí sestava

ES7 se připojuje k modelům ET7 a ET5 jako třetí vozidlo NIO postavené na superpočítači Adam poháněném pohonem DRIVE Orin, což přidává ještě větší výběr pro zákazníky, kteří hledají inteligentnější zážitek z jízdy.

NIO má v úmyslu mít do roku 2025 nabídku vozidel ve více než dvou desítkách zemí a regionů, aby přinesla jednu z nejpokročilejších platforem AI více zákazníkům.

Další skvělá zpráva: Nio potvrzuje nový závod na výměnu baterií v Evropě

Společnost $NIO+0.4% uspořádala ve čtvrtek ráno komunikační akci s některými uživateli, kde se společnosti podařilo potvrdit nový evropský závod na výrobu stanic pro výměnu baterií.

Jak původně oznámila společnost 15. dubna, výrobce elektromobilů začal hledat manažera závodu EU v Maďarsku loni v dubnu. Cílem společnosti je vyrábět stanice pro výměnu baterií a nabíjecí piloty v Evropě, aby se zabránilo vývozním nákladům z Číny.

Závěr

Dámy a pánové, tady se vůbec nemáme o čem bavit 😄. Samozřejmě nikoho nenabádám k investici do této společnosti, ale musíte uznat, že se postupně společnost zvedá a rozšiřuje svou působnost a produkty napříč světem. Z mého pohledu bude rok 2023 a 2024 zlomový a ukáže všem skeptikům, proč vnímám Nio jako jednoho ze špiček EV světa. Zároveň se Nio zaměřuje na rozšiřování nabíjecích stanic v Číně, Norsku a postupem chce rozvést své nabíjárny napříč celou Evropu. Plus je ve hře možnost dalších továren v EU a dále pak v USA, kde vedení už delší dobu shánělo inženýry a prostory. Možná se budu lehce opakovat, ale stojím si za tím, že nákup pod 30$ bude výhodnou koupí. 

Co vy na to? Bude spolupráce s Nvidií a nový model es7 klíčový pro další růst a naplnění této predikce?

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

kdo se nebál nakupovat $NIO+0.4% za ceny jako 13,14 USD, je nyní ve výrazném plusu a další prostor pro růst tam definitivně je :)

.. kdo se nebál nakupovat za cenu 41 USD je teď trochu nas-anej, ale ono se to snad časem srovná :-)

$41 a $14 je cenově hodně velkej rozdíl :)

Potenciál má i na 50$, ale otázkou zůstává vývoj ve světě a na trzích.

To se dá říct o jakékoli akcii🤔 Ekonomické a válečné vlivy mohou mít dopad i na sebelepší společnost.

přesně, ten faktor směřovaní globálních trhů tu je neustále

jen teď se sentiment citelně zhoršil, ale nemusí tomu tak být dlouho

Číny se stále bojím, jedu si raději Ameriku a jejich značky, ale potenciál Nia nezavrhuju.

Nvidia, Nio a TSP - tato spolupráce by byla geniální z mého pohledu, snad se jí jednou dočkáme. Nějaké náznaky Nio plus TSP už byly... Jinak predikce je naprosto v pořádku, společnost ted už nic moc nebrzdí  a může konečně dělat čísla.

Spojení by mohlo dávat smysl do budoucna, pokud by Nio chtělo rozšířit výrobu z ''pouhých'' elektromobilů na autonomní kamiony, dodávky atd.