3 akcie, které podle mě v blízké době čekají silné pohyby

Situace na dnešním trhu je podle analytiků extrémně napjatá. Krach sem, krach tam a dlouhodobě nakonec stejně nikdo netuší, jak bude situace jednou vypadat. Krátkodobě je ale vše mnohem jasnější, tak mě napadlo připravit 3 akcie, u kterých jsem přesvědčen, že by je v následujících týdnech mohly čekat značné pohyby. Z velké části se jedná o krátkodobé obchodní příležitosti, z dlouhodobého hlediska by však všechny tři mohly nakonec být dobrou investicí.  

 


Peloton $PTON+1.4% 

Společnost Peloton se nyní obchoduje volatelně skoro jako biotechnologická akcie 😂. Tím mám na mysli, že každý obyčejný den by mohl zažít podobný skok, jako ty, kdy jsou oznámeny například hospodářské výsledky. To z ní dělá neuvěřitelně nebezpečnou pro obchodování v krátkodobém horizontu. Také to z ní dělá potenciálně velmi ziskovou pro ty, kteří by byli dostatečně odvážní.

 

Akcie $PTON+1.4% nedávno ztratily téměř polovinu své hodnoty za méně než týden. Tím se dostaly zpět na úrovně z června loňského roku. Nakonec vedení pravděpodobně přinese dostatečný pokrok, aby uklidnilo panické prodejce. Nemohou však kontrolovat povyk kolem firmy v médiích. Problémy se soudními spory se navíc rýsují na dalších několik měsíců.

 

Z fundamentálního hlediska nejsou finanční ukazatele $PTON+1.4% nijak strašné, protože výsledovka je v pořádku. Míra celkových příjmů je 4 miliardy dolarů, což je čtyřnásobek toho, co bylo v roce 2019.

 

Statisticky je poměr ceny k tržbám 3,7 levný, pokud se jim podaří udržet růst tržeb. To je v tuto chvíli velké "jestli" kvůli jejich strategickým manévrům 😅. Pro příštích několik týdnů zůstávají akcie $PTON+1.4% spekulativní sázkou, růst zpátky však vyloučen není.

 


Zendesk $ZEN+0.0%

Můj druhý dnešní tip má čistě technickou příležitost pro krátkodobé období. Pokud se akciím $ZEN+0.0% podaří prorazit nad 105 dolarů za akcii, mohly by rychle vyplnit mezeru o 10 dolarů výše. Kolem 112 dolarů za akcii se nachází významná úroveň odporu, která je však překonatelná. $ZEN+0.0% je typem akcie, která by ji mohla za vhodných okolností prostě prorazit.

 

Pohybuje se totiž velmi rychle. Příkladem může být to, jak se během týdne kolem zisků propadla o 33 %. To přišlo po 8měsíční 20% recesi. Reakce na její poslední výsledky byla prudce negativní. Ale tato prudká odrazová úroveň poskytla silnou oblast podpory pod 100 dolary za akcii. 

 

To obvykle znamená, že dole číhají ochotní kupci, čímž vzniká výhoda příležitosti k proražení. Investoři, kteří ji budou držet po dobu následujících dvou týdnů, by se tak již brzy mohli dočkat pěkného růstu.

 


General Electric $GE+3.1% 

Mým třetím dnešním tipem je společnost General Electric $GE+3.1%. Manažerský tým restrukturalizoval firmu do čtyř solidních segmentů. Wall Street je odměnila tím, že jim poskytla určitou výhodu.

 

Minulý týden akcie $GE+3.1% vykazovaly silný potenciál k proražení, ale ten rychle vyprchal. Jednalo se o normální akci, protože narazily na předchozí úrovně odporu z března a června. Naštěstí mají býci podporu níže, takže to mohou v příštích týdnech zkusit znovu.

 

Záměr vedení rozdělit podnik podnítil zájem o $GE+3.1% akcie. To dále upevňuje jejich zaměření na odměňování akcionářů. Snižují zadlužení a přeorientovávají úsilí na zdravější silnější podniky vpřed. 

 

Investoři by s nákupem počkali nad místem, kde minulý týden akcie selhala. Potenciální odměnou z toho by byla případná rally o 12 dolarů odtud. V první řadě si však jednotlivci musí definovat svůj rizikový profil. Obchodování a investování si mohou být podobné, ale je důležité se rozhodnout, co řešit nyní. Řízení rizika je v obou případech zcela odlišné.


Finanční ukazatele $GE+3.1% stále nejsou tak skvělé. Celkové tržby se stále snižují, i když zefektivňují podnikání. Čistý zisk je nyní je zlomkem toho, co býval v dřívějších dobách. Tuto příležitost bych nepovažoval za all-in situaci. Umírněnost a trpělivost by v tomto případě byly dobrými nápady, jak tuto akcii zahrát. 

 


S tím $PTON+1.4% bych byl obezřetnější. Je to takovej fitbit pro rotopedy. Jakmile skončí pandemie, myslím že mnoho lidí ho přestane používat. Ale kdo ví 🤔

DYOR samozřejmě

Timeline Tracker Overview