S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Bitcoin už nepřekročí ani hranici 100 000 dolarů a tady je důvod proč

Můj výhled ohledně ceny Bitcoinu, který jsem vám popsal v mém posledním příspěvku zní hodně růžově a sám cítím, že je pro Bitcoin překonání hranice 560 tisíc dolarů opravdu obtížné, až téměř nemožné. Proto se dnes na celou věc podíváme úplně z jiného úhlu pohledu a já vám vysvětlím, proč si myslím, že se Bitcoinu nepovede překonat ani hranici 100 tisíc dolarů, natož 560.

Skončí Bitcoin na mnoho let v medvědím trhu?

Pokud chcete vědět, jaký názor mají na vývoj Bitcoinu analytici, mrkněte na tento článek: Jak se bude vyvíjet cena Bitcoinu? Analytik svou predikcí na Twitteru zklamal nervózní investory

Pokud se však chcete podívat na to, kam až může Bitcoin vyrůst, a zda to může být oněch bájných 100 tisíc dolarů, čtěte dál.

Tři hlavní problémy by totiž mohly zabránit tomu, aby Bitcoin někdy překonal tuto magickou hranici 100 tisíc dolarů za kus. 

Zaprvé jsou to ekologické náklady na těžbu Bitcoinu $BTC/USD. Těžaři již nyní svou spotřebou elektřiny vytvářejí zhruba tolik CO2 jako Řecko. 

Švédské regulační orgány již vyzvaly Evropskou unii, aby zakázala těžbu kryptoměn v celé Evropě a pomohla tak dosáhnout cílů Pařížské dohody o klimatu. Za druhé, vlády pravděpodobně zasáhnou Bitcoin a další kryptoměny přísnějšími regulacemi, protože je lze údajně snáze než fiat měny použít k daňovým únikům, praní špinavých peněz nebo financování nelegálních transakcí.

Rostoucí počet zemí, včetně Číny, Bolívie, Kolumbie a Alžírska již zakázal transakce s kryptoměnami. Potenciální způsoby regulace kryptoměnových transakcí zkoumají také Indie, Rusko a Spojené státy. Všechen tento tlak by mohl přiškrtit dlouhodobé zisky Bitcoinu.

A konečně, volatilita Bitcoinu $BTC/USD by mohla zabránit tomu, aby byl někdy široce používán pro každodenní transakce. Pokud věříte, že cena Bitcoinu během příštích pěti let vzroste třeba desetinásobně, je mnohem pravděpodobnější, že jej budete držet. 

Pokud by se cena Bitcoinu stabilizovala, stal by se životaschopnější platební možností, ale tato stabilita by také zabránila tomu, aby se někdy vyšplhal na hodnoty, jako je právě například 100 tisíc dolarů.

Mezitím by státy mohly vydat vlastní digitální měny navázané na své národní měny, aby mohly konkurovat Bitcoinu $BTC/USD. Tyto transakce by mohly být stabilnější, snáze sledovatelné a šetrnější k životnímu prostředí než Bitcoin a další kryptoměny. 

Pokud jste tedy naopak proti Bitcoinu $BTC/USD a myslíte si, že ho čeká pokles, rozhodně vám doporučuji jeden příspěvek od @piotrkubic, který zase naopak tvrdí, že by jeho cena mohla klesnout až na 10 000 dolarů za kus. 

Co si myslím, že to teda bude

Před několika lety bych nikdy nečekal, že Bitcoin dosáhne 67 000 dolarů. Proto je jistě možné, že více institucionálních investorů by mohlo Bitcoin akumulovat a do roku vyhnat jeho cenu klidně i nad těch 100 tisíc. Myslím si však, že hranice 100 tisíc dolarů zůstává být pro Bitcoin $BTC/USD příliš vysokou. Bitcoin by sice mohl mít hodnotu mnohem vyšší než ted, ale problémy v oblasti životního prostředí a regulace tomu podle mě zabrání. 

Pokud chcete vědět, jaký názor mají na vývoj Bitcoinu analytici, mrkněte na tento článek: Jak se bude vyvíjet cena Bitcoinu? Analytik svou predikcí na Twitteru zklamal nervózní investory

Tohle samozřejmě není investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Logare în Bulios

Conectează-te și urmărește-ți acțiunile favorite, creează un portofoliu și discută cu alții


Nu ai un cont? Alătură-te nouă

aleee, $BTC/USD to the moon 😂

No nic, čas otevřít brokera a vyřešit 😂

trochu mě najednou děsíte @almighty 😂...Jak, že nedosáhne ani 100 tisíc dolarů?

Souhlasím s 560, ale ne se 100 😅. Té podle mě dosáhne relativně bez problému