EV revoluce je zde: 2 akcie s cenovkou pod 10 dolarů a extrémním růstovým potenciálem

Když mluvíme o elektromobilech a jejich místě na automobilovém trhu, je příliš snadné zaměřit se na jejich nevýhody, na důvody, proč spalovací motor nikdy nezmizí. Bylo by ale dobré si uvědomit, že totéž se před více než sto lety říkalo o koních a kočárech. EV revoluce je již v plném proudu a nenapadají mě dnes lepší akcie než následující 2 do kterých bych investoval, pokud bych z ní chtěl vytěžit opravdu maximum. 


Canoo $GOEV+2.3% 

Začneme společností Canoo, kalifornským konstruktérem a výrobcem elektromobilů. Společnost Canoo pracuje na designu elektromobilu s výrazně netradičním přístupem a vytváří víceúčelovou platformu pro elektromobily, z níž lze vytvořit širokou škálu hotových vozidel. Mezi návrhy patří pickup a dodávka, spolu s vlajkovým "lifestylovým" vozidlem 🤔.


Canoo má na silnici prototypy, ale zatím není žádný v běžné výrobě. Společnost hodlá zahájit výrobu v USA před 4. čtvrtletím roku 22. Společnost Canoo si za místo svého sídla v USA zvolila město Fayetteville v Arkansasu a v Arkansasu a Oklahomě buduje výrobní a výzkumné a vývojové závody. 

Na konci 3. čtvrtletí roku 21 společnost vykázala likvidní aktiva ve výši 414,9 milionu dolarů a za prvních 9 měsíců roku 2021 použila na provozní a investiční činnost 280,7 milionu dolarů. Společnost zatím nemá žádný zdroj příjmů.

Celkově lze říci, že ačkoli společnost Canoo $GOEV+2.3% má pouze 3 nedávné recenze analytiků na Tipranks, všichni se shodují na tom, že tuto spekulativní akcii je vhodné momentálně nakoupit - což vytváří jednomyslné konsenzuální hodnocení Strong Buy.  Akcie $GOEV+2.3% se obchodují za 7,7 dolarů a jejich průměrná cílová cena 16,67 dolarů naznačuje potenciál ~115% růstu do konce příštího roku

$GOEV+2.3% 

Sono Group (SEV)

Druhou akcií, na kterou se podíváme, je stejně jako výše uvedená společnost Canoo vysoce spekulativní konstruktér a výrobce elektromobilů, který se stále nachází v předvýrobní fázi. 

Společnost Sono se sídlem v Německu pracuje na elektromobilu poháněném solární energií pro masový trh. Vozidlo s názvem Sion má vyřešit obavy řidičů z dojezdu. Většina elektromobilů se musí dobíjet po ujetí přibližně 250 km, což je podstatně méně než typický dojezd 400 km u automobilů s benzinovým motorem. Společnost Sono vyvíjí model Sion, který tento problém řeší kombinací solární energie a energie z baterií.


Společnost sestavila systém solárních panelů pro použití ve vozidle. Technologie je založena na 248 samostatných článcích integrovaných dohromady do flexibilního fotovoltaického panelu. 

Odhaduje se, že panel dokáže každý týden doplnit baterii automobilu o 70 kilometrů. Je však důležité poznamenat, že výsledkem bude stále automobil s mnohem menším dojezdem než s benzínovým motorem. Sion bude mít dohromady s baterií a panely dojezd méně než 300 mil.

Tento solární panel je patentovaná technologie a Sono ji chce využít i mimo její původní využití jako doplňkového zdroje energie pro elektromobily. Společnost Sono plánuje poskytnout licenci na systém panelů dalším výrobcům elektromobilů, což by jí otevřelo další zdroje příjmů.

Přestože se zatím nevyrábí, design společnosti Sono si získal příznivce. Společnost dnes uvádí, že má více než 16 000 předběžných objednávek na vozidlo, jehož běžná výroba je plánována až na rok 2023. 

Aby společnost Sono získala kapitál pro další postup a přípravu na pravidelnou výrobu, uspořádala na začátku letošního roku primární veřejnou nabídku akcií. S tickerem (SEV) se začala obchodovat na burze NASDAQ 17. listopadu a k dispozici bylo 10 milionů akcií. Počáteční cena činila 15 dolarů za akcii a akcie uzavřely první den nad 38 dolary. 

(SEV)

Společnost tak získala v rámci IPO přes 172 milionů dolarů. Od té doby však akcie společnosti Sono klesly o 71 %. Konsenzus mírného nákupu akcií na Tipranks je založen na pouhých dvou nedávných hodnoceních. Akcie se obchodují za zhruba 9,6 dolarů, průměrná cílová cena 22 dolarů naznačuje prostor pro krásný 128 % růst. 


SEV jsem vůbec neznala, takže díky za radu 😄

$GOEV+2.3% jsem zrovna nedávno nakupoval, takže definitivně souhlas 😄

Víc takových textů!

Timeline Tracker Overview