S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Metaverse nemovitosti: 3 základní pravidla pro úspěšný nákup

Výběr správné investiční nemovitosti může být i v reálném světě velmi složitý a vyžaduje nejen dobrou znalost místního trhu s nemovitostmi, ale také širšího ekonomického prostředí, pokud plánujete nemovitost například rekonstruovat nebo pronajímat. Je jednoduše potřeba zvážit nespočetné množství rizik...


A teď si představte, že se na to chystáte ve virtuálním světě. Nákup investičních nemovitostí v metaverse může působit stejně děsivě. Koneckonců, nemovitost je však stále jen nemovitost a spousta prvků, které dělají dobré investiční nemovitosti na staromódní trojrozměrné Zemi, platí i ve virtuálním metaverse. 

S tématem se zaobíral poměrně do detailu i @kevinporters, takže jeho příspěvek pro začátečníky osobně doporučuji. Nákup virtuálního pozemku v metaverse: Průvodce pro začátečníky. Nebo něco přímo ode mě zde: Nákup nemovitosti ve světě metaverse je dokonalou investiční příležitostí

Správná platforma

Ačkoli je lokalita důležitá pro jakýkoli druh nemovitosti, při investování do metaverze je třeba zvážit několik úrovní lokality. A tou nejdůležitější je platforma, ve které nakupujete. 

Každou platformu si můžete představit jako svou vlastní malou planetu, nebo chcete-li opevněné město. Pravidla jednotlivých platforem jsou stejně odlišná jako demografická struktura jejich uživatelů.

Některé platformy, jako například Decentraland sice stanovují pevný limit počtu existujících pozemků, ale mají také pravidla, která umožňují uživatelům hlasovat, pokud by se v budoucnu rozhodli tento počet zvýšit, což by vás mělo ochránit před vznikem nových kusů a znehodnocením vašeho majetku.

https://twitter.com/decentraland/status/1477127601646878722 

Správné umístění pozemku

Ano, i toto je umístění...Při výběru nemovitosti v metaverzu je naprosto zásadní, abyste zvolili správnou lokalitu pro to, co chcete postavit. Nemá například smysl kupovat pozemky v obchodních čtvrtích, které mohou stát pěkný balík, (pokud máte v úmyslu postavit billboard), než si raději vybrat pozemek přímo naproti zmíněné čtvrti, který se shodou okolností nachází v obytnější oblasti 🤔.

Na druhou stranu, vzhledem k tomu, že v metaverzu se moc zónování neprovádí, i když můžete, nemusí dávat velký smysl stavět uprostřed čtvrti obchodní centrum určené k pronájmu komerčním podnikům. Umístění vašeho projektu musí stále odpovídat nejvyššímu a nejlepšímu využití nemovitosti v metaverzu, stejně jako by tomu muselo být na planetě Zemi.

Správní sousedé

V metaverzu již existují investoři do komerčních nemovitostí, z nichž někteří tam dělají docela neuvěřitelné věci. Pokud hledáte investici s tím, co už je kolem, je zvážení správných sousedů naprosto zásadní. Stejně jako ve fyzickém světě, některé typy nemovitostí k sobě prostě jednoduše patří.

Pokud byste například chtěli postavit bytový dům pro dlouhodobý pronájem lidem v metaverzu, kteří si prostě potřebují někam odložit své věci, nechcete ho přece umístit co nejdále od zábavy 😄. 


Existuje důvod, proč si tito lidé nekupují nebo nepronajímají klidnější jednotlivé pozemky, na kterých by mohli stavět sami: Chtějí zažít svět, ve kterém se nacházejí, bez všech starostí s údržbou budovy. Chtějí být blízko dění v tomto metaversu, ať už jde o zážitky, nákupní čtvrť nebo cokoliv jiného...

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Ja len nerozumiem tomu preco by vo virtualnom svete mala ostat potreba "odkladat veci" a mat "nieco blizko"... resp preco by takyto svet s tymito nevyhodami mal ziskat viacej obyvatelov/popularity ako svet kde taketo obmedzenia nebudu.

Jde hlavně o nadšence 😄 momentálně a celý koncept vychází z předpokladu, že nové generace na to přejnou už automaticky...

Cize je predpoklad ze vyhra horsie riesenie koli tomu ze bude mat viac uzivatelov? Lebo aktualne je u online hier trend skor tieto inventory/travel obmedzenia monetizovat prevadzkovatelom, nie ich nechat riesit uzivatelmi navzajom.

takže se vlastně řídit stejnými pravidly jako normálně 😅

nojo, rady nad zlato 😄

👌