S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

Tyhle akcie slibují desetinásobek. Jestli to vyjde, budete za génia.

Život investora do růstových akcií nebyl v poslední době příliš zábavný. Inflace a případný růst úrokových sazeb nadále tlačí na mnoho růstových akcií s malou a střední kapitalizací, které týden co týden dosahují nových minim. Existuje však možnost, že v balíku investory přehlížených titulů se mohou nacházet skvosty.

 

Je to tak: Na dohled se skrývají akcie s dlouhodobým potenciálem desetinásobného růstu. Zvažte nyní nákup těchto tří akcií a možná budete později vypadat jako génius.

1. Fiverr International $FVRR+1.0% 

Podle průzkumu společnosti Upwork by se do roku 2027 mohlo do práce na volné noze zapojit více než 50 % americké populace, čímž by se z ní stala trvalá součást ekonomiky, nikoli pandemická náhoda. Společnost Fiverr International  provozuje tržní platformu, na které obchodují freelanceři a kupující.

Společnost Fiverr těžila z lockdownů v roce 2020, protože lidé se více opírali o online podnikání a práci na volné noze, aby si vydělali na živobytí. Tržby společnosti v roce 2020 meziročně vzrostly o 77 %, což představuje nárůst oproti 42 % v roce 2019. Cena akcií však předběhla svůj růst, čímž se poměr ceny k tržbám (P/S) vyšplhal do nebeských výšin a na začátku roku 2021 dosáhl až 56 bodů.

Výprodej růstových akcií ovlivnil i společnost Fiverr, čímž se poměr P/S akcií vrátil na úroveň před zablokováním, tedy pod 11. Růst tržeb přitom zůstává po pandemickém nárůstu solidní; analytici očekávají, že fiskální rok 2021 skončí meziročním růstem tržeb o 55 %, a odhady tržeb na rok 2022 hovoří o 26% růstu. Lze se domnívat, že dlouhodobý vývoj freelancingu by mohl společnosti Fiverr poskytnout příležitost pokračovat v růstové trajektorii po mnoho let a tržní kapitalizace akcie ve výši 3 miliard dolarů je ve srovnání s jejím potenciálním růstem stále nepatrná.

2. Marqeta $MQ

Inovativní společnosti, jako je Uber $UBER+3.3%pro přepravu autem, DoorDash $DASH+3.3%pro rozvoz jídla a Block $SQ+5.8%pro digitální bankovnictví, změnily v uplynulém desetiletí život spotřebitelů. Všechny tyto společnosti však potřebují jedinečná řešení pro zpracování plateb a pohyb peněz. Společnost Marqeta, která se zabývá platebními technologiemi, umožňuje společnostem, včetně některých svých výše uvedených zákazníků, vytvářet a přizpůsobovat platební řešení prostřednictvím svého softwarového rozhraní pro programování aplikací (API).

Společnost Marqeta je jako prostředník mezi těmito novými platebními aplikacemi a stávajícími platebními sítěmi finančního systému, jako jsou Visa $V+1.6% a Mastercard $MA+1.3%. Marqeta pomáhá těmto dvěma stranám spolupracovat. V červnu 2021 vstoupila na burzu prostřednictvím primární veřejné nabídky (IPO) a její akcie se nyní kvůli chaosu na celém trhu obchodují pod cenou IPO.

https://www.youtube.com/watch?v=orishKYG1PI

Poměr P/S akcie klesl z více než 40 na mnohem přijatelnějších 12 za pouhých šest měsíců. Společnosti se daří a ve třetím čtvrtletí roku 2021 vykázala 56% meziroční růst tržeb. Největším zákazníkem společnosti je Block $SQ+5.8%, který tvoří více než 70 % tržeb, ale společnost obsluhuje mnoho společností v prudce rostoucím odvětví buy now, pay later, což by mohlo přispět k růstu. Tržní kapitalizace akcie činí v masivním odvětví plateb pouhých 7 miliard dolarů, takže se mi líbí její dlouhodobý potenciál.

3. Global-E Online $GLBE+2.7% 

Elektronické obchodování není novým investičním tématem; Amazon $AMZN+1.3% rostl jako plevel posledních 20 let. Elektronické obchodování však zůstalo velmi izolované, což znamená, že pro někoho v jedné zemi je těžké nakupovat online v jiné. Platforma společnosti Global-E Online pomáhá umožnit přeshraniční elektronické obchodování přímo se zákazníky. Její platforma lokalizuje jazyk, ceny, daně a logistiku, aby nakupujícím usnadnila nakupování.

https://www.youtube.com/watch?v=tJUvIQ1_BhY

Společnost Shopify $SHOP+3.9%koupila ve společnosti 5% podíl a využívá její platformu pro přeshraniční transakce. Společnost Global-E také spolupracuje s platformami Meta Platforms; tyto společnosti s hlubokými kapsami se rozhodly zadat přeshraniční obchod společnosti Global-E, místo aby se jim snažily konkurovat, což vypovídá o produktu. Míra udržení čistých příjmů je 140 %, což signalizuje, že zákazníci společnosti Global-E po připojení utrácejí více.

Společnost teprve vstoupila na burzu v polovině roku 2021, takže jde o další mladou firmu, která se musí časem osvědčit. Analytici však očekávají tržby ve výši 240 milionů dolarů za celý rok 2021 a 53% růst tržeb v roce 2022, a to při celkovém oslovitelném trhu, jehož hodnotu vedení odhaduje na 736 miliard dolarů. Při tržní kapitalizaci necelých 6 miliard dolarů by příběh společnosti Global-E mohl teprve začínat.

Další zajímavé akcie s obrovským potenciálem: Realita nebo zbožné přání? Dle analytiků mají tyto akcie potenciál růstu o stovky procent. Tyto čtyři akcie mají potenciál růstu až o 60%. Dostanou šanci ve vašem portfoliu?

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Jak je možné, že o $MQ čtu poprvé? 🤔

To nebude náhoda 😛

😈😈