Profitujte z příchodu létajících aut

Už jste někdy viděli auto, které by umělo létat? Přijde vám to jako nějaké sci-fi? Věřte tomu nebo ne, ale létající auta se stávají pomalu realitou. Podle všeho bychom se takových typů aut mohli dočkat už za celé 2 roky, tedy v roce 2024. Shodli se na tom téměř všichni výrobci létajících aut. 

zdroj: Canva

Jinými slovy, na začátku roku 2010 se různé technologické společnosti - zralé firmy i zajímavé mladé startupy - rozhodly vytvořit novou třídu malých, levných, tichých, mobilních a elektrických vrtulníků, které by v podstatě fungovaly jako "létající auta".

Tehdy se zrodil nový typ technologicky vyspělého letadla zvaného eVTOL - neboli elektrický letoun s kolmým startem a přistáním.

V podstatě se jedná o tiché elektrické vrtulníky, které jsou mnohem levnější, jednodušší na výrobu a mnohem mobilnější než ty tradiční. Ve všech ohledech jsou přesně tím, čím měly být: Létající auta.

Vize těchto letadel eVTOL

Abyste mohli poskytnout nákladově efektivní, tichá a úsporná letecká doprava pro masy.. Místo abyste se prodírali přecpanými dálnicemi, čekali v dlouhých frontách na metro nebo platili za šíleně dlouhou jízdu Uberem $UBER-3.3% si budou moci spotřebitelé budoucnosti zavolat letadlo eVTOL a "přeskočit" vzduchem na krátké vzdálenosti. Totéž platí pro přepravu zboží.

Dlouhodobou vizí je, že letadla eVTOL budou všude ve městech. Budou fungovat jako "letecké taxíky", které budou neustále, rychle, levně a bezpečně přepravovat lidi a zboží z místa na místo.

V tomto odvětví pracuje celá řada technologických společností Jejich úsilí se vyplatilo a tak jsou na světě desítky funkčních prototypů eVTOL.

Společnost Boeing $BA-0.8% má letadlo eVTOL. Airbus $AIR-0.5% má také jeden. Jeden měl i Uber.

https://youtu.be/vWni_rkj0V8

Ačkoli to pro nás může být jakkoli překvapivé, tak se létající auta v nějaké formě stávají pomalu, ale jistě skutečností. eVTOL má vizi a pracuje na něm i několik velkým firem. Projekt se sice stále nachází spíše v ranné fázi vývoje a bude trvat ještě řadu let, něž se rozšíří mezi masy. Pokud se to ale podaří, bude velmi zajímavé sledovat létat tyto stroje po našich městech. 

Jaký je váš názor na létající auta...?

Nejedná se o investiční doporučení, autorem původního článku, ze kterého jsem si vzal námět je Luke Lango. Případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. 

Zdroj: InvestorPlace


Autor @michalsnobl má karmu 92 a je členem této skupiny od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Hodně zajímavé, ale nejsem přesvědčen o tom, že se to chytne

Timeline Tracker Overview