Tyto 2 akcie by podle analytiků mohly těžit z vysokých úrokových sazeb. Proč?

Jak jsme viděli na datech ohledně inflace, tak inflace je stále na míle daleko od svého cíle ve výši 2 %. Existují proto oprávněné obavy z zpřísňování měnové politiky FEDU. Podle analytiků by ale tyto 2 akcie mohly těžit z tohoto zpřísňování.

I když by se mohlo zdát, že si po turbulencích v bankovním sektoru ulevíme, tak opak může být pravdou. V pozadí nedávných událostí totiž vyšla data z indexu spotřebitelských cen (CPI), která sice dopadla podle očekávání, ale i tak je inflace stále vysoko. V únoru spotřebitelské ceny meziročně vzrostly o 6 %. Toto je na míle vzdálené od cíle FEDu ve výši 2 %. Podle analytiků je tedy dobrá poohlédnout se po akciích, které nejenom budou v prostředí vysokých úrokových sazeb odolné, ale také budou mít možnost z tohoto prostředí těžit.

BGC Partners $BGCP+1.4% 

Graf ceny akcie.

BGC Partners je globální společnost poskytující finanční služby se sídlem v New Yorku. Společnost působí jako interdealer broker poskytující obchodní služby na velkoobchodních finančních trzích. BGC Partners také nabízí řadu dalších finančních služeb, včetně tržních dat a analýz, technologických řešení a poobchodních služeb.

BGC Partners byla založena v roce 1945 jako tradiční makléřská firma a od té doby rozšířila svou nabídku a stala se významným hráčem v odvětví finančních služeb. Společnost působí ve více než 30 zemích a má přes 4 500 zaměstnanců po celém světě.

Odvětví skrze které společnost generuje své tržby jsou následující:

  • Globální makléřství: Tento segment zahrnuje tradiční makléřské podnikání BGC, které poskytuje hlasové a elektronické obchodní služby na různých finančních trzích, včetně pevných příjmů, deviz, akcií, komodit a futures.
  • Globální finanční služby: Tento segment zahrnuje finanční technologie a poobchodní služby společnosti BGC. Finančním institucím a korporacím poskytuje softwarová řešení pro zpracování obchodu, řízení rizik a analýzu dat.
  • Global Energy: Tento segment zahrnuje činnost BGC v oblasti energetického makléřství, která poskytuje zprostředkovatelské služby účastníkům energetického trhu, včetně obchodníků, výrobců a spotřebitelů.
  • Ostatní: Tento segment zahrnuje pojišťovací a realitní činnost BGC a také různé další menší podniky.

BGC generuje příjmy především prostřednictvím provizí a poplatků účtovaných klientům za své makléřské a finanční technologické služby. Společnost také získává úrokové výnosy z klientských prostředků držených na jejích účtech a generuje výnosy z dalších doplňkových služeb, jako jsou tržní data a průzkumy.

BGC vykázala za čtvrtý kvartál tržby 436,5 milionu USD, což je meziroční pokles o 5,4 %, ale o 2 % lepší, než se předpokládalo. Upravený zisk na akcii ve výši 16 centů byl meziročně nižší o 1 cent, ale překonal prognózu o 6,6 %. Ještě důležitější je, že výhled společnosti pro 1. čtvrtletí s tržbami 515–565 milionů USD byl výrazně nad konsensuálními odhady ve výši 509 milionů USD.

Tato společnost se zalíbila analytikovi společnosti Credit Suisse Gautamu Sawantovi, který vůči této společnosti dosti býčí.

Zmírnění volatility a vyšší úrokové sazby přispívají k příznivému provoznímu prostředí pro BGCP v roce 2023… Makroekonomické faktory zlepšují základní příběh společnosti. /hybridní interdealer-broker business. Bereme na vědomí, že platforma FMX je také na cestě ke spuštění ve 2 kvartále roku 2023. Věříme, že BGCP zůstane v roce 2023 v dobré pozici pro špičkový růst díky silnějšímu obchodnímu prostředí napříč sazbami, úvěry a FX, energií a akciovými produkty.“

Očekávání analytiků.

Tento býčí komentář podpořil také předseda a generální ředitel společnosti Howard Lutnick v nedávných komentářích, při pohledu na současné ekonomické a tržní podmínky, uvedl, že věří, že režim vyšších úrokových sazeb zavedený Fedem přispěje k návratu k normálnějším tržním podmínkám.

Corebridge Financial $CRBG+2.4% 

Graf ceny akcie.

Tento tip osobně moc nechápu, protože společnost je na burze teprve krátce, tím pádem osobně si moc nedokážu představit co od ní čekat. Zkrátka se jedná o společnost poskytující finanční služby. Corebridge se loni oddělil od pojišťovacího gigantu $AIG-1.0%  a vstoupil na burzu prostřednictvím IPO.

Společnost vznikla v roce v roce 2022, kdy $AIG-1.0% odštěpila svůj segment AIG Life & Retirement, který vstoupil na burzu skrze IPO, jako samostatná společnost. Společnost nyní nabízí zákazníkům na trzích v USA řadu penzijních řešení a pojistných produktů. Mezi nabídky Corebridge patří anuity, správa aktiv a životní pojištění.

Společnost působí v několika segmentech:

  • Anuity: Anuita je smlouva mezi vámi a pojišťovnou, která vyžaduje, aby vám pojistitel vyplácel platby, a to buď okamžitě, nebo v budoucnu. Anuitu si koupíte provedením jedné platby nebo série plateb. Podobně může vaše výplata přijít buď jako jedna jednorázová platba, nebo jako série plateb v průběhu času.
  • Životní pojištění: Zde se jedná o segment pojištění, který známe u každé jiné společnosti. Zkrátka lidé si pravidelně platí tyto pojistky, aby v případě svého úmrtí rodina dostala kompenzaci.
  • Důchodové plány pro firmy: Společnost v tomto segmentu navrhuje důchodové plány pro zaměstnance jednotlivých firem. Samozřejmě si účtuje poplatky za správu těchto důchodových plánů.
  • Institucionální trhy: Zde se jedná o správu majetku velkých institucionálních investorů. Nebo spíše řečeno velkých firem.

Z tohoto výčtu je jasné, z čeho společnost generuje největší část svých příjmů, z poplatků. Klienti společnosti platí poplatky za poskytnuté služby, které bývají ve většině případů pravidelné.

V únoru tohoto roku Corebridge oznámila své výsledky za 4kvartál, a za celý rok 2022, a překonala očekávání. Společnost vykázala za čtvrtletí provozní příjem po zdanění ve výši 574 milionů dolarů, což je 88 centů na akcii. Tento údaj na akcii byl výrazně nad prognózou 69 centů, tedy solidní porážku 27 %.

V metrice, která by měla zajímat investory, zpráva společnosti ukázala, že od IPO vyplatila dividendy ve výši 296 milionů dolarů. Vyplývá to ze tří po sobě jdoucích deklarací dividend ve výši 23 centů na kmenovou akcii, protože výplaty byly zahájeny v říjnu. Poslední prohlášení z minulého měsíce stanovilo březenovou platbu na 31. den v měsíci. Při současném kurzu se dividenda anualizovala na 92 ​​centů a výnos 4,6 %; to je více než dvojnásobek průměrného dividendového výnosu zjištěného mezi firmami kotovanými na S&P.

Tato společnost také zaujala analytika Marka Dwelleho z RBC.

Corebridge je dobře ovlivněna rostoucími úrokovými sazbami, protože to má pozitivní vliv na rozpětí čistých investic a zároveň poskytuje flexibilitu při zlepšování vlastností produktů. Řídit přírůstkové nové obchodní toky… očekáváme, že pozitivní dopady budou ve 23. roce stále patrnější. Očekáváme, že by společnost mohla zahájit svůj program zpětného odkupu akcií počínaje 2. čtvrtletím roku 2023 (dividendy byly stanoveny již loni). Zůstáváme pozitivní na akcie CRBG a myslíme si, že ocenění (0,6x účetní ex AOCI) plně nedoceňuje výnosovou sílu společnosti.

Očekávání analytiků.

Na tuto společnost se v poslední době dívalo celkem 6 analytiků, kteří se shodli na průměrné cílové ceně ve výši 27 USD. Celkově těchto 6 analytiků hodnotí tuto společnost pozitivně a mají ohledně společnosti poměrně býčí výhled.

UPOZORNĚNÍ: Nejsem finanční poradce, a tento materiál neslouží jako finanční nebo investiční doporučení. Obsah tohoto materiálu je čistě informativní.

Máš svůj účet? Tak se přihlas . A nebo vytvoř nový.

Cokoliv, co těží z vysokých sazeb je super hedge pro vyvážené portfolio. Na druhou stranu to jsou trošku divoký věci a hlavně se těžko odhaduje, kdy zase období jako je teď, přijde

BGCP vypadá celkem šíleně :D Jen ze zvědavosti jsem kouknul na finviz a Gross margin 98%, Oper. margin 7,6% a Profit margin 2,7% 😅

Pokud budou těžit z růstu úrokových sazeb, znamená to i, že budou klesat, jakmile se začnou sazby snižovat? 😵

Ano s tím se musí počítat. Tak jako že technologickým společnostem se bude dařit v období nízkých úrokových sazeb, ale jak sazby vzrostou, tak se jim dařit nebude. 😉

Timeline Tracker Overview