S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 způsoby investování, které vám přinesou 10 násobek vašeho vkladu

Předem upozorňuji, že se nejedná o měsíční nebo jedno roční investice, které vás přiblíží k 10 násobnému zhodnocení peněz. Ve světě investic není absolutně nic hned, proto i zde musíte být trpělivý investor a hrát na dlouhodobost. Váš nejlepší přítel je čas, právě proto budeme brát v úvahu delší horizont, který vás může v konečném měřítku přiblížit k vysněné finanční nezávislosti.

Jak investovat efektivně pro dlouhodobá zhodnocení peněz?

Pokud začnete investovat dostatečně brzy, můžete snadno proměnit váš počáteční vklad až na 10 násobné hodnoty, stačí se držet těchto rad předních analytiků. Klíčem je výběr té správné cesty a dlouhodobost.

Tyto 3 způsoby vám mohou pomáhat v cestě za 10 násobným výdělkem:

1.Investujte do indexu S&P 500 $^GSPC+0.1% 

Je to stále to samé dokola a slyšíme to od Warrena Buffetta nebo na naší domácí půdě od Radovana Vávry.

Investování do indexu S&P 500 $^GSPC+0.1%  je nejjednodušší způsob, jak přeměnit investici v 10 násobek vašeho vkladu. Index S&P 500 $^GSPC+0.1%  je široce považován za měřítko pro americké akcie, které představují asi 80% amerického akciového trhu. 500 společností zastoupených v indexu patří k největším a nejúspěšnějším společnostem v Americe.

Po dlouhou dobu investice do indexu S&P 500 $^GSPC+0.1%  vždy vydělávala peníze. Kdybyste do indexu investovali 100 000 dolarů před 30 lety, měli byste dnes více než 1,5 milionu dolarů, za předpokladu, že jste své peníze investovali.

Často je doporučováno následující: Neinvestujete přímo do indexu S&P 500 $^GSPC+0.1%. Místo toho byste investovali do indexového fondu S&P 500, který se jednoduše pokouší co nejvěrněji replikovat výkonnost indexu.

Naštěstí existuje spousta levných možností. Vezměte si Vanguard S&P 500 ETF $VOO+0.1% a iShares Core S&P 500 ETF $IVV+0.2%, z nichž každý má poměr nákladů pouhých 0,03%. To znamená, že na vaší investici ve výši 100 000 dolarů jde pouze 30 dolarů na poplatky, zatímco ostatních 99 970 dolarů se investuje.

Čísla mluví za vše a pokud se nechcete zaobírat analýzou, sledování zpráv a novinek o trzích, tak je právě pro vás nejvhodnější investice do $^GSPC+0.1% pro 10 násobné zhodnocení. Tím neříkám, že tato strategie nebude účinná i pro aktivní investory.

2. Kupte si růstové ETF

Jak vás mohou obohatit ETF?

Chcete-li realisticky přeměnit počáteční vklad v 10 násobek, budete muset začít investovat alespoň několik desetiletí před odchodem do důchodu. Vzhledem k tomu, že máte dlouhý časový horizont, možná se budete chtít zaměřit konkrétně na akcie s vysokým růstem investováním do růstového ETF nebo fondu obchodovaného na burze, což je sbírka akcií prověřených speciálně pro jejich vysoký růstový potenciál.

Například Invesco QQQ $QQQ+0.1% investuje do Indexu Nasdaq100 $^NDX+0.1%, indexu 100 největších nefinančních společností na indexu Nasdaq Composite. Nasdaq je silně koncentrován v typicky rychle rostoucím technologickém sektoru, který v posledním roce prošel výrazným poklesem. Ale pokud máte vysokou toleranci k riziku, nákup fondu, zatímco je to asi 10% meziročně dolů, by mohl být příležitostí.

Z hlediska dlouhodobosti musíme počítat i s propady a s rizikem. Investice do jednotlivých technologický akcií dává smysl, ale proč neinvestovat zde, kde je těchto technologický akcií víc jak stovka? Výnos sebou bere riziko a proto je to méně bezpečná volba, než S&P 500 $^GSPC+0.1%.
 

3. Staňte se realitním investorem

 

Nemovitosti mohou být skvělým zdrojem pasivního příjmu do důchodu, ale i v důchodu. Trh s bydlením byl v posledních dvou letech v plamenech, přičemž ceny domů mezi lednem 2021 a lednem 2022 meziročně vzrostly o 19,1%, podle CoreLogic. Státy jako Arizona, Florida a Utah měly meziroční zisky nad 25%. Samozřejmě je velmi nepravděpodobné, že by tak rychlé zhodnocování mohlo pokračovat navždy.

Mějte však na paměti, že nemovitosti jsou nelikvidní investicí. Pokud potřebujete rychle vydělat peníze, můžete obětovat obrovskou část svých zisků nebo dokonce ztratit peníze. I v dobrých časech může prodej vyžadovat značný čas a byrokracii. To je důvod, proč bez ohledu na to, jak cenné jsou vaše nemovitosti, je důležité mít kromě hotovosti i další investice, jako jsou akcie a ETF.

Výhody a předpokládaný vývoj REIT naleznete zde : 5 předpovědí pro REIT akcie v roce 2022: Co sledovat pro maximalizaci zisků? | Bulios

Také si můžete přečíst více o mých favorizovaných REIT akciích : Obohaťte své portfolio: Tyto 2 REIT akcie si připisují za poslední rok přes 50% nárůst | Bulios

Vaše největší aktivum je čas

Neočekávejte, že rychle změníte 100 000 na 1 milion. Snaha zbohatnout v krátkém časovém rámci vás nechává zranitelné vůči ztrátě peněz. Získání obrovských výnosů v krátkodobém horizontu vyžaduje, abyste podstoupili obrovské riziko.

Důležité je ale začít investovat co nejdříve. Určitě nepotřebujete 100 000, abyste mohli začít. Mnoho makléřských firem vám umožňuje otevřít účet bez minimální počáteční investice. 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 519 a je členem této komunity od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

REIT akcie i určité fondy mají něco do sebe, bydlení a prostory k pronájmu budou potřeba vždy, takže i když se růst zpomalí tak nikdy neutichne.

S&P 500 je cesta 👌 Historie mluví za vše.

Přesně tak, sice není 100% směrodatná, ale dost nám napovídá. Navíc průměr 7-10% ročně a stabilně je velmi dobrý průměr, pokud se investor nechce zabývat ničím jiným, než pravidelně přihazovat peníze.