Wall Street posouvá svůj výhled pro výnosy akciového trhu v roce 2024 směrem nahoru ⬆️. Brian Belski z BMO Capital Markets zvýšil svůj výhled na růst pro S&P 500 na 5600 bodů. Belski se poučil z předchozích let, kdy nedocenil sílu tržního momenta, a nyní věří, že růst bude pokračovat. Dříve byla nejvyšší hodnota na Wall Street 5200 bodů, přičemž průměr byl 4850 bodů.

Tento růst je podpořen vyššími zisky než se očekávalo a pozitivním ekonomickým růstem USA. Investoři letos očekávají dvě snížení úrokových sazeb, což je v souladu s Fedem. Po signálech, že inflace neklesá tak rychle, jak ekonomové doufali, jsou očekávání na snížení sazeb přehodnocována.

Belski varuje, že trh ještě nemusí vidět svůj nejhorší pokles roku, průměrný pokles během druhého roku býčího trhu je 9,4%, zatímco dubnový pokles dosáhl pouze něco málo přes 5%. Přesto je přesvědčen, že pokud dojde k závažnějšímu poklesu, bude to na vyšších úrovních než očekával, což poskytuje vyšší výchozí bod pro S&P 500 po oživení.

Historie ukazuje, že pokud S&P 500 vzroste o více než 8% v prvních pěti měsících roku, většinou dosáhne dalších 7% do konce roku ve 70% případů.

Jak to vidíte vy? Očekáváte, že tento růst bude pokračovat? Podělte se o své názory v komentářích.


Inflace klesá, výsledky firem jsou vesměs v pořádku, úrokové sazby budou klesat. To je nastavení přesně pro růst trhu. Na druhou stranu už jsou trhy vysoko, ale to byly skoro vždy. Zatím není silný důvod pro pokles trhu.

Timeline Tracker Overview