Precizní medicína a 3 lídři, kteří mohou pokračovat v růstu až do roku 2030

Investoři, kteří hledají nové příležitosti v oblasti zdravotnictví, by měli zvážit investice do akcií precizní medicíny. Precizní medicína představuje přístup k léčbě a prevenci nemocí, který přizpůsobuje medicínská rozhodnutí individuálním potřebám pacienta. Cílem je poskytnout správnou léčbu ve správný čas správné osobě, což může snížit komplikace a zlepšit výsledky léčby.

Akcie precizní medicíny dnes nabízejí vysoký růstový potenciál v rámci zdravotnického sektoru. Zatímco zdravotnictví je obvykle vnímáno jako stabilní, ale neagresivně rostoucí sektor ekonomiky, akcie precizní medicíny slibují silné výnosy pro investory při zachování defenzivních vlastností širšího sektoru. V tomto článku se podíváme na tři nejlepší akcie precizní medicíny, které by investoři měli zvážit pro své portfolio. S rostoucím zájmem o tento průmysl se očekává, že do roku 2030 poroste s ročním tempem růstu 11,5 %.

Pfizer: Přední světový farmaceutický gigant

Pfizer Inc. $PFE-0.4% je globální farmaceutická společnost, která se zaměřuje na vývoj a výrobu léků, vakcín a zdravotnických přípravků. Její hlavní produktové taháky zahrnují léčiva proti rakovině a vakcíny.

PFE

Pfizer

PFE
$27.53 -$0.12 -0.43%
Target Price
59.13 (+114.78% Upside)

Pfizer je jedním z lídrů v oblasti precizní medicíny, což je klíčovou součástí jeho onkologického portfolia. Společnost vyvinula několik cílených terapií proti rakovině, které využívají principy precizní medicíny. Tyto terapie jsou navrženy tak, aby cílily na specifické genetické mutace nebo molekulární dráhy, které pohánějí růst a šíření určitých typů rakoviny. Kromě toho Pfizer vyvinul testy, které spolupracují s těmito terapiemi a pomáhají identifikovat pacienty, kteří budou z těchto cílených léčebných postupů nejvíce těžit na základě jejich genetických profilů nebo biomarkerů.

Výhled pro Pfizer v roce 2024 je velmi optimistický, s předpokládanými příjmy v rozmezí 58,5 až 61,5 miliard dolarů. Tento odhad zahrnuje přibližně 8 miliard dolarů z prodeje vakcíny Comirnaty a antivirotika Paxlovid. Dále společnost očekává kolem 3,1 miliard dolarů z akvizice společnosti Seagen. Upravené výdaje na výzkum a vývoj (R&D) a prodejní, obecné a administrativní náklady (SI&A) jsou odhadovány v rozmezí 24,8 až 26,8 miliard dolarů, přičemž cílem je snížení nákladů o 4 miliardy dolarů do konce roku 2024.

Moderna: Pionýr v personalizovaných vakcínách

Moderna Inc. $MRNA-3.6% je biotechnologická společnost, která se specializuje na vývoj léčiv založených na mRNA technologii. Jejím hlavním produktem je vakcína proti COVID-19, ale její portfolio zahrnuje také další inovativní vakcíny a léčiva.

MRNA

Moderna

MRNA
$140.03 -$5.20 -3.58%
Target Price
193.38 (+38.10% Upside)

Moderna se rychle stává lídrem v oblasti precizní medicíny díky svému programu personalizovaných vakcín proti rakovině. Společnost analyzuje genetické složení nádoru pacienta, aby identifikovala jedinečné mutace, známé jako neoantigeny, které jsou specifické pro rakovinné buňky. Následně vyvíjí personalizovanou vakcínu, která má pacientovi poskytnout nejlepší šanci na přežití a uzdravení.

Akcie Moderny měly v roce 2023 působivý růst, přičemž společnost překonala očekávání s prodejem vakcíny proti COVID-19, který dosáhl 6,8 miliard dolarů, což bylo mírně nad očekávanými 6 miliardami. V roce 2024 se Moderna zaměřuje na růst s odhadovaným cílem příjmů ve výši 4 miliard dolarů.

Společnost se také připravuje na uvedení své mRNA vakcíny proti respiračnímu syncytiálnímu viru (RSV) na trh. Očekává rozhodnutí od FDA do 12. května. Tento nový produkt by mohl Modernu umístit vedle konkurentů na trhu s vakcínami proti RSV.

S rozvojem průmyslu personalizované medicíny má Moderna velký potenciál stát se jedním z lídrů díky svému působivému pipeline a vzrušujícímu zaměření na tento segment.

Relay Therapeutics: Průkopník v precizní onkologii

Relay Therapeutics $RLAY-6.6% je biotechnologická společnost zaměřená na precizní onkologii. Její hlavním produktem je platforma Dynamo, která umožňuje cílit na specifické proteinové konformace a navrhovat personalizovanou léčbu.

RLAY
$7.31 -$0.52 -6.58%

Relay Therapeutics dosáhla v roce 2023 významného nárůstu příjmů, které celkem činily 25,55 milionu dolarů, což je značný skok oproti 1,38 milionu dolarů v předchozím roce. Přesto společnost zaznamenala zvýšení čisté ztráty na 342 milionů dolarů oproti 290,5 milionům dolarů v roce 2022. Na konci roku však měla Relay k dispozici přibližně 750 milionů dolarů v hotovosti a peněžních ekvivalentech. Tyto zdroje by měly financovat operace až do druhé poloviny roku 2026.

Analytici mají pozitivní výhled na akcie Relay Therapeutics. Průměrná cílová cena akcií je 23,69 dolarů. Nízké ocenění akcií také zvyšuje atraktivitu společnosti. Akcie Relay navíc klesly o 39 % za poslední rok, což naznačuje, že by mohly být podhodnocené.

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg.


No comments yet
Timeline Tracker Overview