Jaký vliv má ekonomika a inflace na naše investování ?

Jaký vliv má ekonomika a inflace na naše investování ? Co je to Efekt biče (Bullwhip effect), který zmiňuje Michaelem J. Burry (jenž předpověděl hypoteční krizi v USA) ? Jak spotřebitelský sentiment ovlivňuje maloobchodní tržby ? Malé změny v poptávce spotřebitele po zboží mohou vést k výraznému hromadění zásob na straně producenta (například velkoobchodu). Toto hromadění zásob může způsobovat tlak na cenu zboží. Rapidní nárůst zásob může být tedy tvořen negativním spotřebitelským sentimentem a v konečném důsledku vytvářet tlak na snížení ceny zboží. V době vysoké inflace spotřebitel omezuje svou spotřebu a není již ochoten dále nakupovat. Takových společností, které hromadí zásoby může být velké množství a taktéž jedna z možných příčin poklesu ceny akcie společnosti. Více si poslechněte ve videu níže:

Jaký vliv má ekonomika a inflace na naše investování ? | (kam-investovat.cz)

 

>>  www.kam-investovat.cz

>> Investiční rozcestí pro začínající investory - prohledáváme internet za Vás a  shromažďujeme zajímavé články a podcasty na různá tradiční, ale i alternativní investiční témata. To vše na jednom místě www.kam-investovat.cz


Autor @kaminvestovatcz má karmu 2 a je členem této komunity od 23/05/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

inflácia by mala čoraz viac ľudí motivovat investovať :D

Timeline Tracker Overview