S&P 500 ^GSPC 5,154.17 +0.51%
Tesla TSLA $185.33 +2.28%
Nvidia NVDA $902.00 +1.59%
Meta META $457.72 +1.27%
Alphabet GOOG $169.63 +0.38%
Microsoft MSFT $408.15 +0.37%
Apple AAPL $183.52 +0.08%
Amazon AMZN $186.28 +0.03%

Poslední životní investice: 2 akcie, které navždy změní kurz vašeho portfolia

Naprostá většina z nás nedostala a pravděpodobně ani nedostane výrazné bohatství od svých rodičů. A tuto realitu nelze změnit. Můžeme však něco udělat pro budoucnost, a to tak, že si již nyní spořením a investováním svých příjmů vybudujeme vlastní bohatství. K tomu je však potřeba najít akcie, kterým se bude v následujících letech velmi dobře dařit. Jako například 2 na které se dnes společně podíváme... 


Unity $U+2.2% 

Unity nabízí snadno použitelný software pro vytváření trojrozměrného (3D) obsahu a vývoj způsobů, jak mohou uživatelé s těmito 3D obrazy interagovat. Přemýšlejte zeširoka. Tento software má uplatnění v oblasti her, animace, rozšířené reality, metaverza a dalších. A podle společnosti je více než polovina veškerého 3D obsahu, který dnes vzniká, vytvořena pomocí Unity $U+2.2%.

Existuje dobrý důvod věřit, že si Unity dokáže udržet vedoucí postavení v oblasti 3D. Vezměte v úvahu, že společnost za svůj software neúčtuje poplatky lidem, kteří jsou studenty nebo pokud jejich společnosti generují roční příjmy nižší než 100 000 dolarů 🤔. 

https://twitter.com/PolygonsIsaac/status/1345423187094474753 

Jinými slovy, kdokoli, kdo s 3D hrami začíná, si s velkou pravděpodobností vybere Unity $U+2.2%, protože je to průmyslový standard a což je ještě přesvědčivější je zdarma. A jakmile vytvoří životaschopnou firmu s příjmy přes 100 000 dolarů, může pak Unity začít také vydělávat 😄.

Podle vedení společnosti Unity jsou v současné době ve 3D vytvořena jen asi 2 % světového digitálního obsahu. Lze jen předpokládat, že v příštích letech se tento podíl výrazně zvýší. Zdržím se pevně dané prognózy. Ale i kdyby měl 3D obsah podíl 5 až 10 %, stále by se jednalo o relativně malou část celkového trhu. A v tomto scénáři by společnost Unity $U+2.2% mohla více než zdvojnásobit svůj byznys jen tím, že by si udržela momentálně vedoucí postavení v této oblasti.

Vím, že se momentální ocenění 40 miliard dolarů může zdát jako moc, ale $U+2.2% opravdu nabízí potenciál růstu, jako skoro žádná jiná technologická akcie. A to ani neberu pořádně v potaz potenciál, který pro ni přinese metaverse 😄: 5 stále levných akcií, které se v budoucnu povezou na vlně metaverse revoluce | Metaverse: 7 klíčových věcí, které z něj dělají největší investici tohoto desetiletí


Axon $AXON+1.1% 

Kdyby společnost Axon Enterprise nabízela tasery pouze policejním oddělením, jednalo by se o relativně křehký byznys a obchodní model. Ale její rozhodnutí nabízet softwarová řešení ve spojení s hardwarovými zařízeními z něj podle mého názoru udělalo naprosto nezastavitelnou firmu 😄. Hned vysvětlím...

Tasery společnosti Axon $AXON+1.1% se sice kupují zřídka a mají malý potenciál opakovaných příjmů. Ale těší se širokému přijetí. V USA již podle společnosti Axon tasery používá 21 % orgánů činných v trestním řízení, federálních a nápravných orgánů a dalších podniků.

Když se společnost Axon rozhodla vyvíjet softwarová řešení, skvěle využila své stávající vztahy se zákazníky k získání opakujících se příjmů. Pracovníci orgánů činných v trestním řízení mohou nyní automaticky zálohovat důkazy do cloudu. A software s umělou inteligencí (AI) může rychle vyplňovat nudné ale nutné papírování. 

Je zřejmé, že její zákazníci tato softwarová řešení oceňují, protože pravidelně zvyšují výdaje. Kromě toho je hardware a software společnosti Axon $AXON+1.1% stále častěji součástí pravidelných balíčku. Podle společnosti bylo 73 % celkových příjmů v roce 2020 vázáno na předplacený produkt.


Axon Cloud je v současnosti nejrychleji rostoucí částí podnikání společnosti Axon $AXON+1.1%. Ve třetím čtvrtletí vzrostly příjmy ze softwaru jako služby (SaaS) meziročně o téměř 42 %, zatímco celkové příjmy vzrostly jen o 39 %. A vedení společnosti odhaduje, že její produkt cloudových řešení je v USA stále rozšířen pouze o 2 % ve srovnání s výše zmíněnou 21% penetrací trhu u taserů společnosti. 

To znamená, že Axon $AXON+1.1% má před sebou solidní příležitost k růstu jen v rámci své stávající zákaznické základny, o nových zákaznících nemluvě. Jakmile jsou data jednou uložena v cloudu, je pro zákazníky velmi nepohodlné přejít k jinému řešení. 

To je hlavní důvod, proč se domnívám, že společnost Axon je dnes již prakticky nezastavitelná. Společnost se však zdá být připravena i na další růst vzhledem k tomu, že jen málo společností, pokud vůbec nějaké nabízí tak širokou sadu produktů jako Axon. 

Závěrem lze říci, že Axon Enterprise $AXON+1.1% má z těchto dvou akcií možná nejvyšší potenciál růstu. V současné době má totiž tržní kapitalizaci pouhých 11 miliard dolarů, a to navzdory velmi velké tržní příležitosti 🤔. Rád bych také zmínil nedávné nákupy insiderů v $AXON+1.1% o kterých jsem zhruba před týdnem psal 😁: Počet insider transakcí u těchto firem výrazně vzrostl. Vědí snad něco, co my ne?

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

definitivně zajímavý výběr 🤔

$U+2.2% držím už docela dlouho a definitivně si nestěžuji 😄

🔝🔝🔝