Cât de mult joacă etica un rol în investițiile dumneavoastră?

Investiți în companii care sunt considerate neetice? Cum ar fi marile companii de tutun, petroliere, miniere etc.

Și unde se află limitele pentru dumneavoastră? Pentru că până și Apple are fabrici de exploatare...


Nu investesc în nicio companie care nu respectă etica. Și probabil că m-ar deranja puțin, de exemplu, în cazul Meta.

În prezent, nu investesc în nicio companie care nu respectă etica, dar dacă aș vedea cu adevărat o oportunitate, probabil că nu ar fi o barieră pentru mine.

Încerc să mă uit la el. De exemplu, nu aș cumpăra o companie de tutun pur, nu aș cumpăra nici alcool, nici ceva în jurul diamantelor reale (nu înțeleg logica de ce să le extragem când le putem face), nici cosmetice testate pe animale, etc. Dar ipocrizia mă face să mă gândesc să cumpăr $COST-0.2% și ei vând majoritatea celor menționate mai sus. La fel și companiile farmaceutice și ele nu sunt etice în unele lucruri (teste pe animale)... no go pentru mine sunt armele și în general tot ce este militar. Încerc să-mi "răscumpăr sufletul" în fiecare an, aruncând un procent la o cauză bună după aceea. De exemplu, de câțiva ani, fac acest lucru în mod regulat pentru secția de copii a Spitalului Motol - în prezent, secția de cardiologie pentru copii are o colectă pentru un aparat pentru copiii cu boli de inimă :)

Este greu de spus, nu cred că am ceva concret. Cu toate acestea, am o problemă cu companiile despre care se știe, sau cel puțin se bănuiește, că sunt extrem de nepoluante, că fac comerț la negru sau că au condiții teribile pentru muncitori și angajați.

Așa că țin cont de ecologie, deși nu în mod fanatic. Pentru toată lumea, atunci un ghid bun este ESG, ce companii sunt în frunte este interesant.

https://www.fool.com/investing/stock-market/types-of-stocks/esg-investing/esg-stocks/

Și dacă vă întrebați cum se comportă investițiile dvs. în acest sens, eu folosesc

https://www.sustainalytics.com/esg-rating/quantumscape-corp/2008400704

Investesc în tutunul de prizat, chiar dacă sunt nefumător. Cu toate acestea, nu vreau să am nimic de-a face cu companiile de jocuri de noroc, de exemplu.

În prezent, motive etice mă împiedică să cumpăr companii de armament, producători de tutun și alcool, cazinouri. Nici nu aș cumpăra companii precum META sau alte rețele sociale.

Frumoasă întrebare și de câte ori mă enervează și pe mine pentru că sunt un iubitor de natură și da, am companii miniere. Bineînțeles că așa cum spui tu, nimic nu este eco, nici măcar mărul. Mai degrabă visul meu este unul care probabil nu se va realiza dar personal dacă aș fi vreodată miliardar scopul meu nu este să am zeci de mașini, câteva vile etc. Aș sponsoriza o grădină zoologică, aș dona pentru a susține o rezervație în Africa. Doar să dau înapoi planetei cumva. Pentru că niciunul dintre noi nu trăiește eco, toți consumăm ceva. Deci cred că, ei bine, e o prostie, dar sincer, aș prefera să donez unui animal decât unei persoane, pentru că vedem de multe ori că oamenii sunt niște animale teribile. 😩

Singurul lucru care mă deranjează sunt armele, asta e limita mea.

Da, nu mă deranjează să investesc de trei ori în companii de tutun sau în industria grea. Oricât de rău ar fi, afacerile sunt afaceri...

Timeline Tracker Overview