Hodnota ceny akcií Tesla môže narásť o 356%, pokiaľ toto dokážu

Ark Invest $ARKK+0.0% v pondelok zopakovala svoj býčí pohľad na Teslu s cenovým cieľom 4 600 dolárov do roku 2026. Investor do inovácií uviedol, že Tesla $TSLA+4.3% by sa v porovnaní so súčasnými cenami mohla viac ako zoštvornásobiť, ak by sa jej podarilo spustiť túto sieť.

Tesla má potenciál v náraste hodnoty až o 356%.

Akcie Tesly majú stále veľký priestor pre rast, uviedla spoločnosť Cathie Wood's Ark Invest v blogovom príspevku. Investor do inovácií uviedol, že očakáva, že akcie Tesly sa do roku 2026 viac ako štvornásobne zvýšia na 4 600 USD za akciu, čo predstavuje potenciálny nárast o 356 % zo súčasných úrovní. Ark predtým odhadoval, že akcie Tesly do roku 2025 prekročia 3 000 dolárov. 

Táto bullish predikcia o Tesle závisí od schopnosti spoločnosti úspešne vyvinúť a zaviesť sieť samoriadiacich robo taxíkov. Táto sieť taxíkov by podľa výskumu publikovaného spoločnosťou Ark prevádzkovala službu podobnú Uberu, ktorá by prepravovala ľudí do rôznych destinácií.

https://www.youtube.com/watch?v=LO1nDnnv_Og&ab_channel=Roadshow 

Podľa scenára Ark by táto sieť mohla v roku 2026 generovať ročný príjem 486 miliárd dolárov pre Teslu. V bearish scenári ARK vidí sieť robotických taxíkov Tesla, ktorá generuje ročné príjmy 51 miliárd dolárov. Tesla vygenerovala v roku 2021 príjmy vo výške takmer 54 miliárd dolárov, najmä vďaka predaju elektrických vozidiel, takže tie príjmy by aj tak rástli v hojnom množstve. 

Veľkou otázkou je, kedy môže Tesla reálne spustiť plne autonómne jazdiace vozidlá, nehovoriac o sieti samoriadiacich taxíkov, ktoré by sa pohybovali v rôznych mestách, mestách a krajinách. V negatívnom scenári Ark očakáva spustenie siete autonómnych taxislužieb v roku 2026. 

„Náš súčasný pohľad podporujú nielen komerčné uvedenie Waymo a Cruise, ale aj zásadný pokrok v AI... Stred našich predpokladov naznačuje, že Tesla v roku 2024 komercializuje autonómnu jazdu." Čo vôbec nie je tak ďaleko, keďže sme už v roku 2022. 

Dokonca aj v prípade bearish scenára Ark očakáva, že sa Tesla do roku 2026 takmer strojnásobí na 2 900 dolárov. „Hoci je náš model Tesly naladený na naše očakávania na rok 2026, veríme, že je metodicky konzervatívny, veríme že sa akcie Tesly budú obchodovať s vysokým rastom."

Ja osobne sa dosť teším na najbližšie roky, pretože to vypadá tak, že za najbližších možno 5 rokov sa toho veľa zmení. Či už čo sa týka autonómnej jazdy alebo implementácie technológie blockchain alebo využiteľnosti AI... Samozrejme berte to s rezervou môže sa toho za roky veľa zmeniť a neberte to ako investičnú radu, avšak ja Tesle a trendu EV dosť verím. 

Zdroj: Businessinsider.com


Můj pohled na Teslu je býčí a velmi jí do budoucna věřím.

S tou cenovkou bych byl opatrný. Ale pokud by se Tesle opravdu podařilo zavést samořídící taxíky, znamenalo by to pro akcie $TSLA+4.3% super impuls k růstu.

A to by otvorilo rovon 2 sekcie samozrejme aj autonómne Tesla auta

Čiže v tom prípade by som sa nebal o tu cenovku

tak je tam ešte veľa výziev a otáznikov

2026 nieje az tak ďaleko

Timeline Tracker Overview